1 ноября 2004 21:55

"Арсенал" - "Динамо-2". Отчет о матче.

«АРСЕНАЛ» - «ДИНАМО-2» 0:2 (0:1)
14.00. Стадіон “Арсенал-Баварія”. 2500 глядачів. 12 градусів. Оцінка поля — 4.
Судді: М.Даниленко (Бердянськ), О.Сидоренко (Суми), О.Казьмін (Олександрія).
Делегат ФФУ: М.Сидор (Львів).
Харків: Веремко, Осьмачко, Катков, Глушок, Волошин-к, Покатилов, Анищенко (Зайчук, 59), Да Сильва, Олійник, Коваль, Сибіряков (Буличев, 67). Запасні: Поліщук, Забурдайло, Гончаренко, Бутенко. Тренер: Ігор Рахаєв.
Київ: Худжамов, Допілка, Кицута, Рожок (Романчук, 46), Яценко-к, Мандзюк, Прошин, Алієв, Воробей (Брушко, 80), Милевський, Главина (Кругляк, 63). Запасні: Копил, Чепилов, Дедечко. Тренер: Володимир Онищенко.
Голи: Алієв (44), Милевський (84).
Попередження: Сибіряков (17), Яценко (49), Анищенко (59), Допілка (71), Покатилов (80). Вилучення: Да Сильва (49, удар суперника рукою в обличчя після зупинки гри).
Чесна гра: 6,3 — 8,0.

Ті, хто прийшов цього похмурого осіннього дня на стадіон, не пошкодували, бо стали свідками динамічної і достатньо видовищної гри. Проходила вона на зустрічних курсах. Уже на четвертій хвилині перший небезпечний момент виник біля воріт гостей, коли до карного майданчика партнери вивели з м‘ячем Коваля, однак вдарив він невдало — м‘яч влучив у ногу оборонця киян і вийшов на кутовий. А за три хвилини гостру комбінацію провели гості: Милевський точно бив з лінії штрафного майданчика по воротах, але Веремко у падінні парирував цей удар. Алеєв же, який грав на добиванні, спрямував м‘яча повз ворота. На 17-й хвилині той же Алієв виконував штрафний метрів з 22-х від воріт — на шляху м‘яча перебував оборонець Осьмачко, і від його голови “смугастий” вилетів на кутовий, ледве не потрапивши у свої ворота. А потім два небезпечних моменти втратив Анищенко. Спочатку з-за меж карного майданчика він вдарив трохи вище поперечини, а ще за хвилину після його удару Прошин зрізав м‘яч прямісінько у свої ворота, однак шлях туди йому вчасно перетнув Худжамов. Хорошу комбінацію харків‘яни провели на 34-й хвилині. Покатилов зі своєї половини поля чудовою передачею кинув у прорив правим краєм Сибірякова, який прострілив до карного майданчика. М‘яча відбив оборонець динамівської команди, але на ногу Ковалю, який вдарив точно у лівий від себе нижній кут воріт. Та чудову реакцію продемонстрував Худжамов, який у падінні відбив м‘яча однією рукою у бік. У гостей же найпомітнішою фігурою на полі, безперечно, був Алієв. Він постійно брав участь в атакувальних комбінаціях своєї команди і виконував “стандарти”. І коли на 44-й хвилині Олександра на підступах до карного майданчика “Арсеналу” зупинив підніжкою Сибіряков, сам потерпілий взявся виконувати штрафний. Веремко, встановивши “стінку”, яка прикривала дальній кут воріт, фактично “сховався” за нею, і Алієв спрямував м‘яч прямо у ближню, ліву від себе, “дев‘ятку”.

А на початку другого тайму стався неприємний епізод, після якого господарі поля залишилися у меншості. Біля бокової лінії на половині поля гостей виникла запекла боротьба між Яценком та Да Сильвою. Спочатку вона відбувалася у межах правил, та коли суперники опинилися у “партері”, арсеналець зачепив капітана киян, і арбітр дав свисток, зафіксувавши порушення правил з боку бразильського легіонера. Однак саме у цей момент розпалилися пристрасті: Яценко штовхнув свого опонента рукою у груди, а той у відповідь дав йому ляпаса. Покарання виявилося адекватним: капітан киян отримав “гірчичника”, а бразильця було вилучено з поля.

Та й залишившись удесятьох, господарі поля намагалися зрівняти рахунок. На 69-й хвилині, після прострільної передачі Волошина, Романчук вибив м‘яч на кутовий. Подачу з кута поля виконав капітан “Арсеналу”, і Покатилов у стрибку вдарив головою. Худжамов відбив м‘яча, а Коваль не встиг завдати повторного удару — його випередив голкіпер і накрив “шкіряну кулю”. А за дві хвилини Допілка несподівано зіграв рукою і отримав “гірчичника”. І хоча відбулося це метрів за 30 від воріт, Олійник виконав штрафний дуже прицільно — м‘яч пролетів поруч із самісінькою стійкою. Невдовзі “Арсенал” провів ще одну атаку, яку завершував Покатилов, однак результат був той же. У киян запам‘яталися удари Алієва на 62-й хвилині та Кіцути на 68-й. У першому випадку м‘яч у падінні накрив Веремко, а у другому — голкіпер “Арсеналу” в ефектному стрибку перевів його на кутовий. Коли ж на 84-й хвилині господарі поля вчергове порушили правила поблизу кута свого карного майданчика, виконувати штрафний знову взявся Алієв. Вдарив він дуже майстерно, прямо у дальній кут воріт, однак ногу підставив Милевський, тож гол записали на нього. Після цього питання про долю матчу було остаточно знято.

Володимир ОНИЩЕНКО, головний тренер “Динамо-2”:

— Ми припускали, що гра буде такою жорсткою (але, звісно, в міру і в межах правил), однак у другому таймі ця жорсткість переросла у грубість. Вилучення, вважаю, було правильним. А в цілому гра вийшла непогана, але щоб дати більш точну оцінку діям кожного гравця нашої команди, необхідно передивитися відеозапис. Зазначу, що вчора, о 17.00, ми тренувалися з гравцями основного складу (і у нас було дуже серйозне тренування), тому сьогодні на фоні втоми хлопці, можливо, діяли і не так, як зазвичай.

Ігор РАХАЄВ, головний тренер “Арсеналу”:

— Гадаю, сьогодні гра вийшла в усіх відношеннях — і у видовищності, і у накалі боротьби. Але, на жаль, рахунок не на нашу користь через стандартні ситуації, про які ми говорили хлопцям. Але це футбол: комусь — щастить, комусь — ні. Забий ми у першому таймі, і невідомо, який був би результат. Перший м‘яч, вважаю, став наслідком помилки воротаря, а другий — результатом хорошого виконання “стандарту”.

Олег СТОЛБЕЦОВ.