26 октября 2004 16:22

"Динамо" оштрафовали за высказывания Сабо


Засідання Ради Бюро ПФЛ у вівторок винесло рішення з приводу останніх висловлювань та поведінки головного тренера "Динамо" Йожефа Сабо. За систематичні та некоректні висловлювання на післяматчевих прес-конференціях, а також за поведінку після гри на Кубок України з луцької "Волинню" Сабо було винесення рішення оштрафувати київський клуб на 3000 у.о.

За це рішення проголосували 11-ть членів Бюро при одному голосі проти та один утримався. До речі, проти штрафу "Динамо" був лише перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, який пропонував попередити клуб за вихід Йожефа Сабо з технічної зони під час гри з "Волинню". Пропозиція Стороженка не передбачала фінансового штрафу "Динамо".

На цьому засіданні Бюро Сабо згадали всі його футбольні гріхи за останній місяць. Розпочали з матчу з "Дніпром" після якого "коуч" "Динамо" прозоро натякнув, що гравці дніпропетровського "Дніпра" приймали допінг. Потім був поєдинок у Луцьку з "Волинню", в якому Сабо намагався "люто" розібратися з лавою запасних господарів, а перед цим постійно вступав у словесну перепалку з тренером волинян Кварцяним. Третім звинуваченням у бік Сабо була його прес-конференція після матчу з "Борисфеном" на якій він в черговий раз звинуватив суддів у їх не кваліфікованості, а також попросив дати йому свисток, щоб трохи заробити грошей... Також пригадали Йожефу Сабо і його критику календаря національної першості, який був складений ПФЛ. Щоправда, президент цієї органцізації Рафіль Сафіуллін відразу помітив, що цей календар узгоджувався й "Динамо", а стосоно скандальних заяв тренера киян натякнув, що з приходом Йожефа Сабо спрокійне життя закінчилося...

Всі вищезгадані події й призвели до того, що Бюро ПФЛ наклало штраф на клуб "Динамо", щоб ті самі розбиралися зі своїм тренером. До речі, самого Сабо також запрошували на Бюро ПФЛ, але він не прийшов. Захищав перед членами Бюро свого тренера адміністратор "Динамо" Олександр Чубаров. Ще однією людиною, яка на даному засіданні взяла на себе функції адвоката Йожефа Йожефовича став Сергій Стороженко.