13 октября 2004 17:37

Шевченко прилетел во Львов с "демонами" и "ангелами"


Сьогодні на стадіоні "Україна" наша збірна у поєдинку з грузинами може стати лідером групи. Якщо виграє... Львів для нашої національної команди є містом щасливим. Усі пригадують, як минулого року у поєдинку з вірменами синьо-жовті у ході матчу поступалися з рахунком 1:2. І тоді стадіон "Україна" вдруге заспівав "Ще не вмерла України ні слава, ні воля...". Допінговані багатотисячним кличем футболісти доклали надзвичайних зусиль і на останніх хвилинах таки вирвали фантастичну перемогу – 4:3.

Після тієї гри керівники вітчизняного футболу подякували львівській громаді за несамовиту любов і пообіцяли, що привезуть збірну у столицю Галичини знову.

Цей день був учора. Літак ДС-9 із серії "Макдональдс-Дуглас" (аналог вітчизняного ЯК-42) вмістимістю 120 пасажирів приземлився на львівському летовищі о 13.08. На відміну від попередніх років цього разу з офіційних осіб нашу збірну біля трапу не зустрічав ніхто. Не було, як раніше, представників влади, керівників податкової. Єдиними журналістами на злітній смузі виявилися кореспонденти "Високого Замку".

Першим з лайнера вийшов один з наставників збірної Семен Альтман, за ним - президент Професійної футбольної ліги Равіль Сафіуллін. Затим на львівську землю ступили Олег Блохін, Юрій Роменський, Андрій Баль. Побачивши мікрофони, заклопотаний чимось Олег Володимирович замахав руками і відмовився від інтерв’ю: мовляв, які можуть бути розмови за добу до такого футболу?!

Підопічні Блохіна виглядали дещо втомленими і квапилися якнайшвидше сісти в автобус. Але ми встигли поцікавитися у нашого краянина (уродженця с. Грусятичів Жидачівського району) Михайла Старостяка, як він почувається у збірній після тривалого "відлучення". Захисник ярославського "Шинника" сказав, що дуже радий, адже запрошення до головної команди країни для кожного спортсмена є завжди великою подією...

Аеродромна обслуга найперше "полювала" за капітаном збірної Шевченком. Він покинув літак у числі останніх, тримаючи у руках книгу американського письменника Дена Брауна "Ангели і демони". (Довідка “ВЗ”: Ден Браун народився в 1965 р. у США. У 1995 р. разом з дружиною опублікував книгу “187 чоловіків, від яких слід триматися подалі: путівник для романтично фрустрованих жінок”. Його завжди цікавили філософія, історія релігії, криптографія і таємні організації.

Перший його роман-трилер - "Цифрова фортеця". Інші свої твори Д. Браун створював на "стику жанрів": у 2000 р. вийшов у світ його інтелектуальний конспірологічний детектив "Ангели і демони".

Загальний світовий наклад бестселерів Дена Брауна,що перекладені 40 мовами, сягає 8 мільйонів примірників. Письменник також займається журналістикою).

Під час роздавання автографів ми встигли поставити нападнику "Мілана" запитання про долю його портрета "Легіонер" (робота художника Б. Панчишина), який, пригадуєте, з благословення "Високого Замку" йому подарували торік на "Україні".

Андрій сказав, що ця картина йому дуже сподобалася, а зберігає її він у своїх батьків. Для інших запитань форвард попросив знайти час трохи пізніше. Львів’яни побажали А. Шевченкові і його колегам перемоги, на що почули від претендента на "Золотий м’яч" українське "дякую".

На виході з аеропорту футболістів чекав клубний автобус київського "Динамо", який у супроводі двох машин ДАІ повіз команду до готелю "Дністер". На всьому шляху до центру Львова перехожі вітали своїх улюбленців.

"Високий замок"