31 августа 2004 21:50

Польша официально подтвердила намерение провести ЕВРО-2012


У неділю, 29 серпня, відбулася зустріч президента Федерації футболу України, народного депутата України Григорія Суркіса з державними діячами Польської Республіки на чолі з заступником Державного секретаря Канцелярії Голови Ради Міністрів Республіки Польща Яцеком Ключковським. У розмові взяли участь перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, радник прем’єр-міністра Польщі Ольга Іваняк та Посол Республіки Польща в Україні Марек Зюлковскі. Під час переговорів йшлося про перспективи подання до УЄФА спільної заявки стосовно проведення Євро-2012.

Нагадаємо, що у вересні минулого року у Львові представники футбольних асоціацій України та Польщі підписали низку важливих документів, спрямованих на реалізацію зазначеного проекту. У квітні 2004 року Президент України Леонід Кучма підписав Указ „Про деякі заходи щодо підготовки проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу”, згідно з яким керівництво цією роботою здійснюватиме Організаційний комітет з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських і Паралімпійських іграх, Всесвітніх іграх глухих, Всесвітніх Універсіадах. На виконання Указу Президента України Прем’єр-міністр України Віктор Янукович дав відповідні доручення, створено Виконавчу дирекцію Федерації футболу України. Направлено листи керівникам місцевих органів виконавчої влади і зацікавленим центральним органам виконавчої влади з проханням розглянути вимоги УЄФА та забезпечити організацію роботи з підготовки до участі в тендері.

Під час переговорів у неділю представники польської делегації офіційно підтвердили свої наміри провести разом з Україною представницькі змагання. Учасники зустрічі обговорили конкретні кроки з реалізації цього проекту, ознайомилися з роботою української сторони в цьому напрямкові. Прийнято рішення у вересні-листопаді провести робочі наради для розроблення та визначення подальших спільних дій з метою отримання від УЄФА права на організацію європейського турніру.

Президент ФФУ Григорій Суркіс офіційно запросив учасників зустрічі та польських колег на один із заходів, запланованих на 12-13 жовтня та приурочених до 110-річчя українського футболу. Окрім кваліфікаційних матчів молодіжної та національної збірних команд України проти збірних Грузії відбудеться міжнародна науково-практична конференція „Український футбол: історичні витоки, сучасний стан та перспективи розвитку”, присвячена ювілею українського футболу. Буде відкрито пам’ятний знак у Стрийському парку, проведено конкурси дитячого малюнка та студентських рефератів з історії українського футболу тощо.