22 июля 2004 12:14

Чемпионат Европы U-19. Испания-Украина. Послематчевые интервью

Євген Котельников, начальник департаменту футболу ФК „Динамо”:

„Півфінал вийшов справді досить напруженим, але все ж Україна поступилася. І в цьому принадність футболу. Післяматчеві пенальті – це лотерея, в якій з однаковим успіхом могли поступитися як одні так і інші.

Попри все для будь-якої команди участь у півфіналі чемпіонату Європи – це досить почесно. До четвірки кращих не дісталися такі збірні як Італія, Франція, Англія. Тож ви маєте самі розуміти, що для нас означає цей успіх.

Артем Мілевський, нападаючий юнацької збірної:

„Це якесь невезіння. Насамперед стосовно пенальті. Ми двічі поступалися в рахунку (спочатку в основний, потім в додатковий час), але обидва рази зрівнювали рахунок. Команда грала достойно, але дещо нам не вистачило наприкінці зустрічі. Іспанці вийшли до фіналу, адже їм пощастило в серії пенальті. Ми досить серйозно налаштовувалися на цю гру, адже розуміли наскільки потужною виглядає наш суперник у цих змаганнях. І бажання перемогти у всіх хлопців було відповідним. Все ж прикро, що не вдалося досягти більшого.

Дмитро Чигринський:
Щодо матчу з іспанцями ми нічим не поступалися, трохи не поталанило. Через швидкий пропущений м’яч команда змушена була перелаштовуватися на зовсім іншу гру і, гадаю, проявила характер.

У цілому добре підготувалися до фінального турніру, напередодні плідно провели збір. І всі хлопці відчували, що нам до снаги вирішувати найвищі завдання. В Швейцарії по грі не поступилися жодній збірній, швидше навіть переважали. Налаштовувалися на боротьбу з будь-яким суперником.

Богдан Шуст
Рівень чемпіонату Європи дуже високий, особливо швидкості, техніка, інтенсивність гри. Вразили, звичайно ж, іспанці, півфінальне протистояння з цим суперником стало найважчим матчем. У серії пенальті нам не вистачило везіння, точності і, можливо, індивідуальної майстерності.

Григорій Ярмаш
На всі чотири матчі турніру виходили з максимальним настроєм. Мандраж? Ні, а от відповідальність за результат завжди відчували. В останніх двох матчах – проти швейцарців та іспанців – господарі активно підтримували нашого суперника, проте вплив трибун ми „нейтралізували”, максимально концентруючись на діях на полі. За напруженістю, безперечно, півфінальна зустріч з іспанцями найважча. Було видно, що в доданий час хлопці втомилися, тому довелося мобілізувати сили, використовувати резерви.