2 июля 2004 16:49

"Динамо" в Одессе поддержат пять тысяч фанов


Як відомо, наступний футбольний сезон в Україні розпочнеться 10 липня в Одесі матчем за Суперкубок між чемпіоном країни київським „Динамо” та володарем національного Кубка - донецьким „Шахтарем”.

Сьогодні у приміщенні ФФУ відбулося засідання комісії призначень, на якому було визначено бригаду арбітрів на одеську зустріч. На засіданні були присутні представники ПФЛ – Юрій Корбут, ФК „Динамо” Київ – Євген Котельніков, ФК „Шахтар” Донецьк – Віктор Догадайло. До складу комісії увійшли голова Комітету арбітрів ФФУ Віктор Дердо, секретар Вадим Шевченко та голова Інспекторського комітету Анатолій Дяченко.

Команди на поле стадіону „Чорноморець” виведе арбітр ФІФА Віталій Годулян, якому допомагатимуть Віталій Звягінцев та Олег Кислюк. Резервний рефері – Євген Абросимов (усі – Одеса). Стали також відомі господарі поля – ними стали динамівці.

Як повідомляє офіційний сайт ФК „Шахтар” Донецьк, аби підтримати свою команду, до Південної Пальміри прибуде не менше 8 тисяч „помаранчевих” уболівальників. Керівництво столичного клубу спецпотягом до „берегів Чорного моря” безкоштовно відряджає 5 тисяч фанатів. 20 тисяч квитків ціною від 5 до 30 гривень поступили у вільний продаж.

Сьогодні у конференц-залі готелю „Експрес” відбулася урочиста презентація Суперкубка за участю президента ПФЛ Равіля Сафіулліна та віце-президента ФФУ Володимира Лашкула.

Щодо стилю почесного призу його автор Михайло Чебурахін вирішив піти нетрадиційним шляхом, віддавши перевагу фантазійному рішенню форми. Основна частина має вигляд вази-квітки, яка коронується напівсферою у вигляді футбольного м’яча. Таким чином, промені-листки та напівсфера символізують корону. У проекті також використано малий герб України, емблема ФФУ, герб ПФЛ та медальйон Суперкубку. Кожен клуб – переможець цього розіграшу зможе залишити для історії свою емблему на кубку.

Окрім самого трофею володар отримає грошовий приз у розмірі 50-ти тисяч доларів США, інший фіналіст поповнить свою скарбницю 25-ма тисячами доларів. До речі, у разі нічийного рахунку в основний час зустрічі боротьба продовжиться у серії пенальті.