9 июня 2004 12:40

Украина получила пятое место в еврокубках


Із сезону 2004/2005 років Україна в єврокубкових турнірах буде представлена 5-ма командами. До традиційних два по два в Лізі чемпіонів та Кубку УЄФА додалася ще одна команда. Згідно з жеребкування УЄФА, яке пройшло у перерві фінального матчу молодіжного чемпіонаті Європи серед кращих національних асоціацій у конкурсі Fair Play Україна та Вірменія отримали два додаткових місця в Кубку УЄФА. Як переможець конкурсу Fair Play ще раніше путівку у кваліфікаційний раунд отримав шведський "Остерс". Учасник від Вірменії вже відомий, їм стане клуб ФК "Міка".

Що стосується України, то офіційно володар путівки у Кубок УЄФА визначиться після завершення національного чемпіонату. Згідно вітчизняного рейтингу Fair Play найбільші шанси бути представленим в Європі має "Іллічівець", в якого показник чесної гри найвищий – це 7,810 бала. Після нього найреальнішим претендентом є одеський "Чорноморець" – 7,532.

Варто зазначити, що при жеребкуванні Україна, яка стояла в підсумковому рейтингу Fair Play на шостій позиції, зуміла обійти 9-ть країн, "відібравши" шанс на "вікно" до Європи в іспанської "Мальорки", німецького "Фрайбурга" та англійського "Чарльтона".

До речі, рейтинг Fair Play складається за на підставі багатьох факторів, де головним є поведінка команд (футболістів, тренерів) на полі та поза межами його.