28 мая 2004 16:00

Игорь СУРКИС: "Такие игроки как Милевский, Рожок, Воробей должны играть в основном составе "Динамо"


У п`ятницю в барі "Планета-Спорт" відбулася пряма телефонна лінія президента "Динамо" Ігоря Суркіса, яка була організована газетою "Весь спорт". Пропонуємо до Вашої уваги найцікавіші відповіді президента "Динамо".

Про "Дніпро" та Кучеревського
"Кучеревський повністю переграв "Динамо" в першому півфінальному матчі на Кубок України, як у тактичному плані, так і психологічному. У матчі в Києві мені гра команди сподобалася, і я хотів би її бачити такою й надалі, хоча ми й програли у серії післяматчевих пенальті."

Про гравців, які сподобалися, а які ні "Не може не подобатися Верпаковскіс. Той же Чеснаускіс, який своєю працею заслуговує на гру в першій команді. І я вам гарантую, що через деякий час, він буде грати в першій команді "Динамо". Що стосується тих, хто розчарував, то я не хотів би переходити на прізвища. Але здали старожили команди, які у відповідальний момент повинні допомагати новачкам."

Про гру "Динамо"
"Гра "Динамо" в останні три тижні мені не по душі. Я не бачу тієї гри, яка відповідає рівню турніру Ліги чемпіонів, який стартує незабаром. І мене це на даний момент насторожує."

Про реконструкцію стадіону "Динамо"
Після відбіркового турніру Ліги чемпіонів, ми закриємо стадіон "Динамо" на один рік на реконструкцією. Буде це приблизно у вересні місяці. Ми збудуємо над усім стадіоном козирок, будуть побудовані ложа преси, туалети, які будуть знаходитися на стадіоні. За проектом стадіон буде вміщувати 24 тисячі глядачів, хоча ми намагаємося розширити до 31 тисячі. Це буде сучасний стадіон як для матчів чемпіонату України, але не для Ліги чемпіонів тому, що мало місць."

Про легіонерів
"Я не вважаю, що легіонери, які виступають в "Динамо", грають, вони працюють. І якщо бразильцям в "Динамо" важко адаптуватися, ми більш звертаємо увагу на такі країни як Болгарія, Румунія, Угорщина, але вони все одно дивляться на Захід, тому що там більше платять. Можливо, був би живий Валерій Васильович Лобановський, іноземців було в "Динамо" менше."

Про Михайличенка та чемпіонство
"Я не перестаю вірити Михайличенку як тренеру. Він виконав усі наші плани. У минулому сезоні він виграв із командою чемпіонат України та Кубок, два роки поспіль "Динамо" під його керівництвом грає в Лізі чемпіонів, що вже є успіхом. У той же час, коли не буде результату та гри, ми з його спитаємо. А повірте – це я можу зробити. Віра в людину колись може й закінчитися. Я це говорю нині, щоб потім не було ніяких питань.

Я не можу навіть припустити, що ми не стане чемпіонами – це якийсь нонсенс."

Про Пеєва, Черната та Хацкевича
"У Пеєва та Черната контракти закінчуються наприкінці 2005 року. Що стосується Черната, то я з ним неодноразово розмовляв, і він у будь-який момент готовий підписати з "Динамо" нову угоду. Я читав інтерв`ю Пеєва, в якому він говорить, що йому не довіряє тренер місця в основному складі. Але йому потрібно грати, і доводити, що він кращий, на футбольному полі. Якщо ж до нас звернуться з пристойною пропозицію по продаж Пеєва ще до закінчення його контракту, і вона влаштує нас і Пеєва, то ми його продамо без будь-яких проблем.

Я з великою повагою відношусь до Олександра Хацкевича, як людини та футболіста, який багато зробив для "Динамо". Однак, по якихось критеріях він не входить до основного складу, а це визначає тренер. Я сподіваюся, що найближчим часом Хацкевич, у якого контракт з клубом на 1,5 роки все-таки буде грати в "основі".

Про молодь "Динамо"
"Такий гравець як Алієв, я вважаю, вже рік як повинний грати в основному складі "Динамо". Однак, я не можу втрутитися у роботу головного тренера команди. Ні, звичайно, я можу сказати, щоб Михайличенко поставив його на гру, і він це зробить. Однак, він потім може прийти й сказати, що я його поставив, як ви сказали, а ми програли... До речі, грати в основному складі "Динамо" на даний момент, і це лише моя особиста точка зору повинні такі гравці як Мілевський, Рожок, Воробей. Футболісти, які пробилися у фінальну частину чемпіонату Європи U-19 не можуть бути поганими. Я думаю, що тренер трохи побоюється їх ставити в склад. Однак, свого часу Йожеф Сабо довірив місце в складі "Динамо" молодим футболістам, і Валерій Васильович Лобановський, прийшовши на посаду головного тренера, зробив з них КОМАНДУ."