17 мая 2004 12:41

Андрей Шевченко, Дмитрий Воробей и Владимир Самборский изображены на юбилейных марках ФИФА и УЕФА


Незабаром, 21 травня і 15 червня цього року, футбольне співтовариство відзначатиме сторіччя ФІФА і п'ятдесятиліття УЄФА. Федерація футболу України спільно з "Укрпоштою" і "Укрмаркою" долучилися до програми головних футбольних інстанцій, випустивши поштовий блок марок "100 років ФІФА" і поштову марку, присвячену 50-річчю УЄФА. Презентація відбулася сьогодні в Українському домі. У заході взяли участь представники ФФУ, ПФЛ України, Федерації футболу м.Києва, "Укрпошти" і "Укрмарки", атакож народний депутат України, президент ФФУ Григорій Суркіс, генеральний директор "Укрпошти" Василь Мухін, голова Правління Асоціації філателістів України Володимир Бехтір.

На марках ФІФА зображені футболісти молодіжної збірної команди України - Дмитро Воробей та Володимир Самборський. На марках, присвячених Європейському футбольному союзу, – гравець національної збірної команди та італійського „Мілана” Андрій Шевченко. На цих витворах мистецтва, над якими працювала ціла плеяда досвідчених фахівців, зафіксовано лише одну мить українського футболу. На щойно презентовані марки вже очікують у поштових відділеннях нашої країни та за її межами. Зазначена подія стала знаменною ще й тому, що 14 липня ц.р. святкуватимемо 110-ту річницю заснування українського футболу. Завтра делегація ФФУ вирушить до Парижа, де 100 років тому 7 футбольних асоціацій: Франції, Бельгії, Данії, Нідерландів, Іспанії, Швеції та Швейцарії – оголосили про народження ФІФА – керівного органу світового футболу, котрий нині об’єднує 204 національні футбольні асоціації. Про це заявив президент ФФУ Григорій Суркіс у своєму виступі. „Сьогоднішнє свято разом з нами поділяють мільйони наших співвітчизників – українських вболівальників та шанувальників футболу. Я впевнений, що мине зовсім небагато часу, і про український футбол будуть знати у всьому світі, а його майбутнє я бачу могутнім і переможним”, - підкреслив Григорій Михайлович.

На урочистій події виступили Василь Мухін та Володимир Бехтір, які висловили переконання щодо необхідності подібного кроку з боку Федерації футболу України. Президент ФФУ Григорій Суркіс та голова Державного комітету зв’язку та інформатизації України Олег Яценко погасили поштові марки ФІФА та УЄФА, а також поставили свої автографи. Пам’ятною грамотою та годинником від ФФУ було нагороджено Олега Яценка, подарунками - працівників видавництва „Марка України”.