22 апреля 2004 12:24

Сборная Украины U-19: волевая победа над Израилем


Учора на полі НСК „Олімпійський” відбулася перша з двох запланованих ігор між юніорськими збірними (1985 р.н.) України та Ізраїлю. Для наших юнаків ці матчі стануть останньою перевіркою напередодні старту у ІІ кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи, що 26 – 30 квітня відбудеться у Словенії. Окрім господарів „міні-турніру” українцям протистоятимуть збірні Данії та Англії. Тренерському штабові на чолі з Павлом Яковенком належить визначити з 24-х футболістів 18, котрі вирушать до словенської Любляни.

В о р о т а р і: Олексій ПРОХОРОВ, Леонід МУСІН (обидва – «Динамо» Київ), Богдан ШУСТ („Карпати” Львів).
З а х и с н и к и: Андрій ПРОШИН, Ігор ЧУЧМАН, Анатолій КІЦУТА, Андрій БАШЛАЙ, Григорій ЯРМАШ (усі - «Динамо» Київ), Олександр ПОЛУНИЦЬКИЙ („Ворскла” Полтава).
П і в з а х и с н и к и: Олександр АЛІЄВ, Олександр СИТНИК, Сергій РОЖОК (усі - «Динамо» Київ), Костянтин КРАВЧЕНКО («Дніпро» Дніпропетровськ), Максим ТРУСЕВИЧ („Борисфен” Бориспіль), Андрій ДЕРКАЧ (“Борисфен” Бориспіль), Костянтин КРАВЧЕНКО (обидва - „Дніпро” Дніпропетровськ), Олександр МАКСИМОВ, Олександр ЯКОВЕНКО („Металіст” Харків), Володимир ПОЛЬОВИЙ („Металург” Запоріжжя).
Н а п а д а ю ч і: Дмитро ВОРОБЕЙ, Артем МІЛЕВСЬКИЙ (обидва - „Динамо” Київ), Олександр МОРОЗОВ („Таврія” Сімферополь), Володимир САМБОРСЬКИЙ („Металіст” Харків), Іван КОТЕНКО („Дніпро” Дніпропетровськ).

Україна – Ізраїль
Гра виявилася дуже цікавою та напруженою. З перших хвилин українські футболісти заволоділи ініціативою та гостро атакували. Однак на 18-й хвилині гравець „Маккабі” з Тель-Авіва Рафаелов з 20-ти метрів завдав підступного удару, м’яч перед нашим голкіпером змінив траєкторію та опинився в сітці воріт – 0:1. Однак цей прикрий гол лише розізлив господарів. Мілевський та Воробей за підтримки Алієва повністю перевели гру на половину поля суперника. На 24-й хвилині Воробей у штрафному майданчику отримав м’яч від партнера та в один дотик перекинув його через голкіпера, котрий вийшов далеко з воріт – 1:1.

До кінця першого та весь другий тайм гра тривала на зустрічних курсах, однак відзначитися мали нагоду лише українські футболісти. У ці хвилини чудово діяв голкіпер гостей, однак і він не зміг нічого вдіяти проти влучного пострілу Алієва, котрий вийшов на ударну позицію правим флангом – 2:1.

Завтра, об 11:00, на НСК „Олімпійський” відбудеться друга зустріч за участю цих команд.

Україна: 1.Шуст, 3.Чигринський, 4.Кіцута. 5.Трусевич (21.Польовий,33), 6.Рожок (18.Максимов,80), 8.Алієв (7.Яковенко,89), 9.Ситник (14.Кравченко,71), 10.Мілевський (13.Морозов,89), 16.Воробей (11.Котенко,66), 17.Самборський (к), 20.Полуницький.
Запасні: 23.Прохоров, 19.Деркач, 2.Чучман.

Голи: 1:1 Воробей (24), 2:1 Алієв (86).

Попередження: Мілевський (42), Самборський (72), Рожок (77).