10 апреля 2004 23:52

Юниорская сборная Украины: из Португалии с победой


Останнього ігрового дня на турнірі відбулися останні матчі. Збірній України протистояли господарі турніру, у яких ще залишався шанс випередити наших хлопців за перемоги. Заключна гра відбулася у передмісті Порто на чудовому новому муніципальному стадіоні. Поле було відмінної якості, що дозволило продемонструвати командам свої найкращі якості. У першому таймі точилася рівна боротьба. Моменти для взяття воріт у нас мали Мілевський та Котенко, вже звично дуже небезпечно виконував штрафні Алієв. Португальці також мали кілька непоганих моментів, але на перерву команди пішли за нульового рахунку.

Після перерви господарі дещо активізувалися, адже їх влаштовувала лише перемога. Кілька гострих атак одразу після перерви дозволили португальцям відкрити рахунок. Але підопічні Павла Яковенка продовжували грати у свою гру. Вдалі заміни значно підсилили гру в атаці. Так, Костянтин Кравченко щойно вийшовши на заміну сміливо пройшов кількох португальців і потужно пробив з 25 метрів під поперечину. У воротаря шансів не було...

І надалі потужна гра нашої команди у центрі та нападі дозволила українцям повністю тримати гру під контролем. Останні 10 хвилин зустрічі пройшли за беззаперечної переваги нашої команди. Спочатку Артем Мілевський не забив пенальті (м'яч влучив у стійку), а за дві хвилини він же забив ефектний гол, спрямувавши м'яча в один дотик у дальній кут воріт португальців з 10 метрів.

Тож збірна України виборола перше місце на турнірі та отримала в нагороду чудовий кришталевий м'яч. Також приз найкращого бомбардира турніру отримав Олександр Алієв.

За останнім матчем турніру спостерігало багато глядачів серед яких було багато українців, що працюють у Португалії. Наші земляки палко підтримували хлопців і були дуже раді, коли на честь нашої команди над стадіоном залунала пісня QUEEN "We are the Champions".

Павло Яковенко після гри поздоровив хлопців з успіхом і наголосив, що цей турнір має розглядатися через призму підготовки до офіційних матчів другого кваліфайну до континентальної першості. Отже робота та підготовка триває.

Україна: 23.Мусін, 7.Прошин, 16.Самборський, 9.Ситник, 15.Ярмаш, 6.Рожок, 8.Алієв, 10.Мілевський, 16.Трусевич,4.Кіцута, 11.Котенко. На заміну виходили: 18.Максимов, 5.Полуньцький, 14.Кравченко, 2.Башлай.

Голи: Кравченко, 70, Мілевський, 87