9 апреля 2004 00:26

Юниорская сборная Украины продолжает побеждать


Підопічні Павла Яковенка продовжують радувати своїми виступами на міжнародному турнірі юнацьких збірних команд у Португалії. Після перемоги над Ірландцями, українці взяли гору над черговим суперником - збірною Норвегії.

Норвежці виявилися справжніми скандинавами: високі та швидкі. Наша команда змінила тактику стосовно попередньої гри. Вона намагалася грати в пас і тримати м'яч внизу, де швидкі та рухливі Алієв, Мілевський та Котенко раз за разом перегравали своїх опонентів. У нас почали виникати гострі моменти і Артем Мілевський використав один з них: Анатолій Кіцута виконав "гросмейстерську" передачу за спини центральних захисників скандинавів і Артем розважливо переграв воротаря, вийшовши сам на сам.

І хоча суперникам вдалося зрівняти рахунок (у метушні біля наших воріт м'яч проштовхнули в сітку), відчувалося, що наша збірна сильніша. Норвежці не встигали за нашими "малюками" і багато порушували правила. Нарешті, Олександр Алієв покарав суперника за грубу гру, чудово виконавши штрафний. Воротар навіть не зрозумів, як м'яч потрапив у сітку.

У другому таймі українці не випускали ініціативу з рук і повністю володіли грою. Крім ще одного голу Алієва (карколомний прохід правим краєм і прицільний постріл у дальній кут) ми мали 3-4 моменти, щоб забити (Мілевський, Кіцута). Норвежці вдавалися до простих навісів, але наші захисники діяли чітко.

Україна: 1.Прохоров, 7.Прошин, 11.Котенко, 16.Самборський, 9.Ситник, 15.Ярмаш, 6.Рожок, 8.Алієв, 10.Мілевський, 16.Трусевич, 4.Кіцута.
На заміну виходили: 5.Полуницький, 13.Морозов, 14.Кравченко, 18.Максимов.

Голи: Мілевський - 23', Алієв - 42', 62'.

Інша зустріч: Ірландія - Португалія - 2:3.

Останнього ігрового дня 10 квітня українці грають з господарями турніру.