27 марта 2004 00:11

Элвин БЕЧИРИ: "Легкой прогулки у динамовцев не будет"


Попереду у металургів складний поєдинок 18 туру проти одного з лідерів вищолігових перегонів - київського "Динамо". Напередодні цього матчу кореспонденти нашого часопису мали розмову з одним із "ковалів" перемоги в минулому турі над маріупольським "Іллічівцем" Елвіном Бечирі.

- Елвіне, які надії покладаєш на друге коло? І чи до снаги "Металургу" завоювати цього року комплект нагород?

- Вважаю, що нинішнього сезону ми здобудемо бронзові нагороди. У будь-якому випадку зробимо все від нас залежне. До того ж, для цього маємо всі підстави: сильну команду, хороших гравців і високі амбіції. "Металург" - команда з традиціями.

- Сьогодні донецький "Металург" грає з флагманом вітчизняного футболу - "Динамо". На що очікуєш від цього матчу і на який результат розраховуєш?

- Сьогоднішня зустріч, вважаю, прохідною не буде. Ми всі рішуче налаштовані на цей поєдинок. Звісно, усвідомлюємо, що буде важко, але що поробиш? Здаватися без бою ми не маємо наміру, а тому обіцяю, що легкої прогулянки киянам не буде. Докладемо неабияких зусиль, аби засмутити опонента сьогоднішнім результатом.

- Як вважаєш, у цьому матчі вийдеш в основі?

- Обирати основний склад на матч - це прерогатива тренера. Гравці мають грати і відпрацьовувати на кожному тренуванні й матчі свою зарплату. Місце в стартовій одинадцятці не гарантоване нікому, і тому кожний має працювати з повною самовіддачею. Фахівці, що працюють у нашому тренерському корпусі, - справжні професіонали, тож самі вирішуватимуть, кого ставити на матч.

- Які враження від Донецька та "Металурга" у цілому?

- Виключно позитивні. Нічого поганого ані про Україну, ані про донеччан сказати не можу. Як на мене, з клубом мені особливо поталанило. Колектив наш дружний, усі гравці між собою в добрих стосунках. У Донецьку в мене не виникло жодних проблем з адаптацією. Прийняли мене тепло і попервах в усьому допомагали.

- На твою думку, албанська першість суттєво відрізняється від української?

- Порівнюючи український та албанський футбол, можу сказати тільки одне - рівень вашого чемпіонату значно вищий.

- Елвіне, яку команду вважаєш найнебезпечнішою для "Металурга" в цій першості?

- Нікого не здивую, якщо назву "Шахтар" і "Динамо". Саме в цих клубах грають найнебезпечніші, з точки зору оборонця, нападники. Але зазначу, що в кожному матчі намагаємося здобути максимальний результат. Правда, не завжди фортуна на нашому боці, хоча головні протистояння ще попереду, і ми постараємося довести свій клас.

Олексій КЛИКОВ,
Микола МОСКВИН.