30 января 2004 15:47

Юношеские и юниорские сборные Украины получили соперников


Зараз у Німеччині проходить конференція під егідою УЄФА, присвячена юнацькому футболові. Україну на цьому зібранні представляють авторитетні вітчизняні фахівці – Анатолій Бузнік, Юрій Калитвинцев та Олег Орєхов. В Потсдамі зібралися представники технічних і адміністративних відділів усіх 52-х європейських федерацій, а також тренери дитячих команд та інші фахівці. В рамках конференції відбулося жеребкування відбірних раундів чемпіонатів Європи серед юніорських і юнацьких національних збірних.

Юнацька збірна України 1988 р.н. (U-17)

Підопічні Ігоря Жабченка потрапили до однієї групи з командами Кіпру, Казахстану і Росії. Дві перші команди з групи виходять до другого раунду відбору. Перший кваліфікаційний раунд ІV чемпіонату Європи УЄФА 2004/2005 за участю нашої команди має відбутися у період з 1 серпня до 31 листопада нинішнього року.

Юнацька збірна 1986 р.н. (U-19)

Юнаки Юрія Калитвинцева за підсумками жеребкування потрапили до другої групи, де зіграє з командами Молдови, Швейцарії і Польщі. Схема турніру аналогічна юніорській, тобто відразу дві команди з групи виходять до наступного раунду. У ті ж терміни має відбутися і перший “кваліфайн” четвертого континентального форуму серед дев’ятнадцятирічних.

Збірні 1985 р.н. та 1987 р.н.

Варто зазначити, що ще дві команди під керівництвом Павла Яковенка, юнаки 1985 р.н. та Віктора Кащея (1987 р.н.) минулого року здобули путівки до заключних раундів чемпіонатів Європи своїх вікових категорій. Так, дев’ятнадцятирічні з 27 квітня по 3 травня у Словенії виборюватимуть путівку до фінальної частини ІІІ чемпіонату Європи у Швейцарії, де суперники юнаків будуть команди Англії, Данії та Словенії. Підопічні Віктора Кащея у другому кваліфікаційному раунді ІІІ чемпіонату Європи U-17 у Німеччині (25-29 березня) розіграють єдину путівку до фіналу, що пройде у Франції з 4 по 15 травня. Нашими суперниками окрім господарів будуть команди з Данії та Словаччини. З групи виходить одна команда.