5 января 2004 16:30

"Волынь" - лидер трансферного рынка Украины


Трансфери - процес двосторонній. Ми вже трохи розказували про тих, хто ймовірно поповнить склад "Волині". Тепер пару слів про тих, хто може залишити луцьку команду.

Крім вже згадуваного сотню разів бажання київського "Арсенала" придбати у нас Василя Сачка і нездорового інтересу до Камала Гулієва збоку тих же канонірів і ще купи українських та російських клубів, є в нас ще пара-трійка "ласих шматочків".

Мова йде перш за все про нерозривну слодку парочку - Панаса і Жерша. Обох непроти бачити в своєму складі бронзовий призер чемпіонату Росії казанський "Рубін".

Якщо пам'ятаєте, саме звідти до нас перебрався Леван Нодарович Силагадзе, та і Микола Риндюк був причасний до цього клубу російської Прем'єр Ліги - в 2002 році білоруський форвард допомагав місту, в якому минули незабутні студентські роки В. І. Леніна, здобути місце у вишці.

Схоже, Казань скоро стане містом-побратимом Луцька і з часом почнуть туди-сюди курсувати делегації з обміну досвідом.

Зрозуміло, що в такому колективі нашим землякам місце в основі відразу знайти буде важко. Чомусь зразу Тимощука і Гапона при цьому згадуєш. Толік потрапив в стабільну сильну команду, а Вовка постійно курсував туди-сюди в пошуках кращої долі. Аби тільки не загубились наші пацани в сибірських лісах...

Хочуть північні сусіди бачити в себе і нашого безстрашного голкіпера - Саню Гуменюка. Цікавість проявляють два вищолігові колективи - ярославський "Шинник" і дебютант вишкі - "Амкар" (Пермь). Не проти зміцнити Олександром свій останній рубіж і донецький "Металург".

Все ж таки Кварцяний вміє "обтісати" гравця і зробити з нього Футболіста. Сашко йшов до нас як третій кіпер "Чорноморця", а зараз він - об'єкт бажань таких небідних і неостанніх клубів пострадянського простору.

Тепер ще раз нагадаємо громадскості про відомі нам трансферні рухи у "Волині" станом на грудень 2003 року:

Можливі придбання: Кодалаєв (Грузія, "Славія" Мозирь), Силагадзе (Грузія, "Рубін" Казань), Кечвіашвілі (Грузія), Л. Костюк ("Газовик-Скала" Стрий), Лужанков (Білорусь, "Торпедо-Кадино" Могильов), Кривенцов ("Актобе" Актюбінск (Казахстан)), Мельник ("Дністер" Овідіополь), Савіч (Ховатія/Швейцарія, "Люцерн" Швейцарія), Мікіч (Хорватія, "Динамо" Загреб), Риндюк (Білорусь, "Динамо" Мінськ), Нгаха Коллінс (Камерун)

Можливі втрати: Гуменюк ("Шинник" Ярославль, "Амкар" Пермь - Росія, "Металург" Донецьк), Комзюк, Волосянко, Балицький (всі троє пішли з команди протягом сезону), Митрофанов, Гончаренко, Гащин (всі троє - на трансфері), Жерш, Панас (обидва - "Рубін" Казань), Алієв ("Арсенал" Київ, "Уралан" Еліста), Сачко ("Арсенал" Київ).