9 октября 2003 23:51

Экспертная комиссия ФФУ проведет анализ игры "Динамо" - "Шахтер"


Сьогодні відбулося чергове засідання Комітету арбітрів ФФУ, де було розглянуто низку питань стосовно арбітражу в 11 турі чемпіонату України. Зокрема, голова Комітету арбітрів ФФУ Віктор Дердо доповів присутнім про арбітраж у поточному турі першості. Секретар комітету Вадим Шевченко проінформував присутніх про порушення регламентних норм стосовно допуску футболістів головним арбітром зустрічі В. Жуковим.

Нагадаємо, що рефері у матчі 10 туру “Борисфен” Бориспіль – “Ворскла-Нафтогаз” Полтава, порушуючи регламентні норми, дозволив шістьом гравцям другої полтавської команди взяти участь у матчі вищої ліги, хоча за Регламентом змагань професіональних клубів до заявочного списку на календарний матч першої команди дозволяється вносити прізвища лише п’яти футболістів.

Витяг з протоколу засідання Комітету арбітрів ФФУ:

1. Слухали:
доповідь Дердо В.Г. про оцінки, отримані арбітрами в 11 турі чемпіонату України: у грі “Іллічівець” Маріуполь – “Оболонь” Київ арбітр Подушкін І. (м. Харків) отримав оцінку “5” балів за непризначення 11-метрового удару у ворота команди “Іллічівець”.
Делегат ФФУ - Ступар М.І. (м. Івано-Франківськ)

Ухвалили:
у зв’язку зі зверненням арбітра Подушкіна І. до Експертної комісії ФФУ про незгоду з оцінкою делегата “5” балів за відповідну гру. Остаточне рішення буде прийняте після отримання висновків Експертної комісії.

Слухали:
за матч “Динамо” Київ – “Шахтар” Донецьк арбітр Мельничук В. (м. Сімферополь) та асистент арбітра Гамаль Р. (м. Чернівці) отримали оцінки “5” балів.
Делегат ФФУ - Стародубов В.В. (м. Житомир)

Ухвалили:
- у зв’язку зі зверненням асистента арбітра Гамаля Р. до Експертної комісії ФФУ про незгоду з оцінкою “5” балів та висловлюванням у ЗМІ арбітра Мельничука В. про необ’єктивну оцінку, виставлену делегатом матчу, звернутися до Експертної комісії ФФУ з проханням провести аналіз відповідної гри і дати свою оцінку стосовно помилок, яких припустилася ця бригада арбітрів.

2. Слухали:
Доповідь Шевченка В.В. стосовно витягу з протоколу Бюро ПФЛ від 7 жовтня 2003 р. щодо порушення Регламенту під час здійснення процедури допуску футболістів у грі “Борисфен” Бориспіль – “Ворскла-Нафтогаз” Полтава. Арбітр Жуков В. (м. Донецьк) свою помилку повністю визнав.

Ухвалили
- згідно з Дисциплінарними правилами Федерації Футболу України (Стаття 8, п.п. 2.7) усунути арбітра Жукова В. від обслуговування ігор у жовтні. Рішення комітету направити на розгляд та затвердження КДК ФФУ.

Уже завтра об 11.00 відбудеться засідання Експертної комісії ФФУ. До порядку денного включено декілька кілька питань, в тому числі звернення арбітра матчу “Іллічівець” – “Оболонь” Подушкіна І. до комісії у зв’язку з незгодою стосовно негативної оцінки за арбітраж, виставленої делегатом матчу. З огляду на звернення асистента арбітра Гамаля Р. та висловлюваннями у ЗМІ арбітра Мельничука В. про необ’єктивну оцінку делегатом матчу, Експертна комісія ФФУ також проведе аналіз гри “Динамо” Київ – “Шахтар” Донецьк, щоб дати свою оцінку стосовно помилок, котрих припустилася бригада арбітрів.