10 сентября 2003 12:48

Испания - Украина 2:0. Отчет о матче


ЕВРО-2004 (U-21). Отборочный турнир.

Испания - Украина 2:0 (1:0)
Голы: 1:0 Вальдо (31), 2:0 Рубен Кастро (83)

9 сентября. Мурсия. Стадион "Ла Кондомина". 2500 зрителей.

Арбитр: Люк Вильмес (Люксембург)

Испания: Виктор Вальдес, Анхель, Пабло, Харке, Дель Орно (Давид Гарсия, 88), Арсу, Артета, Вальдо, Хорхе (Иньеста, 84), Риера, Портильо (Рубен Кастро, 63)
Запасные: Рейна, Арриага, Агансо

Украина: Руденко, Стоян, Годин (Рожок, 46), Яценко, Комарницкий, Ярмаш, Даниловский (Воробей, 46), Смалько, Ротань, Белик (Самборский, 85), Балабанов
Запасные: Бажан, Кабанов, Прошин, Гуменюк

Предупреждения: Артета, Пабло; Годин, Даниловский, Белик

Матчем зі збірною Іспанії завершила відбір до Євро-2004 серед молодіжних команд українська "молодіжка". Перемога над командою Павла Яковенко для Іспанії була дуже важкою. Проти технічних господарів наша команда застосовувала пресинг, колективний відбір та розраховувала на гострі контратаки, але у завершальній стадії не вистачало влучності, а також блискуче діяв голкіпер - Вальдес.

Незважаючи на те, що напередодні наша команда втратила п'ятьох ключових гравців, ми могли розраховувати на позитивний результат. Нагадаємо: Пучков - дискваліфікований, Бідненко - спостерігав за грою з трибуни, Гусєв, Гай та Пуканич - були запрошені до національної збірної.

Перший гол у ворота Руденко влетів після помилки захисника зупинити м'яч, який опинився у Вальдо - удар з 10 метрів не залишив ніяких шансів нашому голкіперу - 1:0. Під кінець першого тайму тиск на ворота українців підсилився, хоча рахунок у першій половині залишився незмінним.

Після перерви Павло Яковенко вніс корективи, після яких гра українців стала цікавішою та гострішою. Відновити рахунок на 49 хвилині мав Балабанов, однак не пощастило. Згодом була швидка атака нашої команди та удар із за меж штрафного майданчика Рожка.

Голкіпер "Барселони" - Вальдес - лише кінчиками пальців зумів перевести м'яч на кутовий. У наступній атаці Бєлік пробив через себе, і знову на висоті Вальдес. Незважаючи на те що Україна мала більше шансів відзначитись, іспанців реалізували свій чи не єдиний шанс у другому таймі та збільшили рахунок. Прохід по правому флангу та удар у дальній кут Рубена Кастор виявився результативним - 2:0, який до кінця гри так і не змінився.

Таким чином з єдиною поразкою завершила відбір наша молодіжна. Це був останній збір для гравців 1981-82 р.н., вже не зможуть прийняти участь у наступному відборі: Руденко, Стоян, Шершун, Смалько, Бідненко, Комарницький, Ротань, Гай, Бєлік, Балабанов, Кабанов. Однак життя не стоїть на місті, і вже найближчий товариський матч проти збірної Македонії на поле вийде зовсім інша команда...