3 сентября 2018 22:15

Александр ЧИЖЕВСКИЙ: "Молодежь видит эмблему "Динамо" или "Шахтера" и уже на ногах не держится"

Повний розпач звучав у словах старшого тренера молодіжки Карпат Олександра Чижевського, коли він підсумовував поєдинок підлеглих із Динамо в рамках 7-го туру чемпіонату U-21


Нагадаємо, львів’яни невдало з’їздили до Чапаївки, зазнали там поразки від конкурента (0:3) й поступилися йому другою позицією у турнірці. Після цієї невдачі наставник молодих карпатців розказав таке:


— Чесно кажучи, зараз немає емоцій. Ми були готові до того, що Динамо буде сильнішим. Намагалися зіграти другим темпом, адже розуміли, в Динамо швидкісні футболісти. У киян завжди хороші гравці, та й кістяк збірної складається з динамівців.


Я згідний з тим, що перевага повністю була у київської команди, а ми повторюємо одні й ті ж самі дитячі помилки в обороні. Неприпустимо, щоб м’яч собі вільно котився у штрафному майданчику. Другий гол — наші воротар із захисником грають у короткий пас, далі відбір і вже 2:0. Але тут ми розберемося, це вже наша справа.


Образливо те, що ніяк не можемо достукатися до молодих футболістів. Вони бачать емблеми Динамо чи Шахтаря і вже на ногах не тримаються. Не можуть наші хлопці зрозуміти, що вони такі ж самі футболісти. Потрібно вірити в себе.


Я повністю розчарований сьогоднішньою грою. У попередніх шести турах ми багато атакували, забивали і самовіддача була на найвищому рівні. У матчі з Динамо я цього не побачив.


Згоден, що не було агресії на полі. Коли виникають небезпечні моменти? Коли є агресія в атаці. Футболіст не має права бігати в одному темпі, а має працювати на «зриві». Динамівці це нам показали, вони все швидко робили, швидко працювали з м’ячем. Футболісти, які працюють на полі в одному темпі — не мають майбутнього.


У перерві попросив своїх хлопців грати у футбол, який вони демонстрували в попередніх турах. Нам не було чого боятися чи що втрачати. Хотілось дати ігровий час футболістам, які мало з’являлись на полі. Зробив заміни і розчарувався. Хлопці мали вийти свіжими та прибавити у грі команди, а вони, навпаки, зменшили темп.