1 апреля 2003 21:51

Воронин раздумывает над своим будущим


Нападаючий збірної України Андрій Воронін підтвердив, що вже в квітні оголосить про те, за який клуб він буде виступати, починаючи з наступного сезону.

Контракт Вороніна з його нинішнім клубом FSV Maіnz 05 минає по закінченні поточного сезону, але 23-річний форвард не виключає можливості продовження угоди. В інтерв'ю німецькому сайту sport1.de він повідомив, що вже найближчим часом має намір обговорити перспективи подальшого співробітництва з тренером Майнца Юргеном Клоппом і менеджером Крістіаном Хайделем. Разом з тим, Воронін додав, що наступний сезон він проведе у Німеччині і бажав би грати у першої Бундеслізі. За словами футболіста, список клубів, що претендують на нього, не обмежується Майнцем і ФК "Кьолн", що вважається фаворитом, і він усе ще розглядає пропозиції великого числа інших клубів.

Тим часом, газета "Koelner Express" повідомляє про невгасаючий інтерес до Вороніна з боку "Штутгарту". Видання наводить слова головного тренера "Штутгарта" Фелікса Магата: "Ми продовжуємо спостерігати за Вороніним. Виходячи з його стилю гри, він зможе вдало взаємодіяти з Кевином Куран'ї". На думку "Koelner Express", на користь "Штутгарта" говорять наявність вакантних місць у лінії атаки (у міжсезоння команду повинні залишити Ганя і Данді, а поповнити - лише Какау з ФК "Нюрнберг"), а також гарні перспективи клуба, що має реальну можливість пробитися до числа учасників Ліги Чемпіонів. З іншого боку, "Штутгарт" відчуває значний дефіцит бюджету і тому може запропонувати українцеві не занадто високу зарплату (орієнтовно - 600 000 євро в рік).

Наставник клуба другої Бундесліги Норберт Майер, що спочатку працював з Вороніним в аматорській команді "Боруссії" Менхенгладбах, а потім, очоливши профі-команду, надав йому можливість дебютувати в першої Бундеслізі, високо оцінює шанси "Кельна": "Хлопець хоче мати місце в основі й у "Кельні" він його одержить". Майер згадує і своє знайомство з Вороніним: "Він був досить соромливий і дуже нудьгував за рідними. Якби в нього була така можливість, він при першому ж зручному випадку повернувся б в Україну". Сьогодні Андрій Воронін з 18 голами лідирує в суперечці бомбардирів другої Бундесліги, а в минулу суботу забив свій другий м'яч в відбірковому турнірі чемпіонату Європи, відкривши рахунок у матчі з Іспанією (2:2).