28 января 2003 21:09

Игорь СУРКИС: "Бюджет "Динамо" достигает 30 миллионов долларов"


Болгарська газета "7 дни спорт" опублікувала ексклюзивне інтерв`ю з президентом київського "Динамо" Ігорем Суркісом. Окремі висловлювання відомого функціонера, на нашу думку, можуть бути вельми цікавими й для читачів "УФ".

- Не ризикували, призначаючи головним тренером Олексія Михайличенка? Адже він ще дуже молодий...

- Він чудово справляється зі своїми обов'язками. Так, молодий, але вже досяг успіхів у чемпіонській євролізі. До того ж, має величезний ігровий досвід. І хоча ми відстаємо від "Шахтаря" на п'ять очок, я вірю, що під керівництвом Олексія Михайличенка спроможні надолужити згаяне.

- А не було бажання запросити іноземного фахівця, як це трохи раніше зробив "Шахтар", заангажувавши Невіо Скалу?

- У "Динамо" достатньо висококваліфікованих фахівців і тренерів - віце-президент клубу Сабо, Блохін, Дем`яненко... Чужинці мають жити інтересами "Динамо", а не лише заробляти гроші. А так буває дуже рідко. Саме тому розраховуємо на власні кадри. Зараз Михайличенко справно виконує свої обов`язки, тому проблема головного тренера не актуальна.

- Яким є річний бюджет "Динамо"?

- У великому футболі це доволі відносне поняття. Торік, приміром, мали чимало травмованих виконавців, а тому й мусили спішно купувати нових гравців... А взагалі, клубний бюджет становить 25-30 мільйонів доларів. Однак мова про весь клуб, а не лише про головну команду: у штаті "Динамо" майже тисяча працівників.

- Якою, на вашу думку, має бути гра "Динамо"?

- Маємо свій ігровий стиль, вироблений роками. Його треба повсякчас удосконалювати. Звісно, переймаємо все найкраще від європейських грандів - "Реала", "Манчестера Юнайтед", "Арсеналу", "Мілана", "Байєрна". Прагнемо знову виграти єврокубок.

- Ви втручаєтеся в роботу тренера?

- Аніколи! Це мій принцип, якого дотримуюся постійно. Ніколи не скажу, хто мусить грати в тому чи іншому матчі, кого треба купувати. Це - справа професіоналів. Сабо та тренерів. А мій основний клопіт - забезпечити колектив фінансами...