27 января 2003 13:12

Георгий ПЕЕВ: "Догнать "Шахтер" в чемпионате - реально!"


Київські динамівці продовжують підготовку до нового сезону. У інтерв’ю Громадському радіо болгарський легіонер Георгі Пеєв заявив, що завдання перед командою стоять, як завжди, максимальні – перемога у національній першості та у Кубку України.

Георге, Ви стали четвертим гравцем "Динамо", якому зробили операцію по видаленню апендицита, коли Ви зможете відновити тренування?

Я не знаю, треба запитувати лікарів. Я відчуваю себе нормально, і сподіваюся, що вже через тиждень почну бігати.

Чи немає у Вас побоювань, що Ви не зможете відновити колишні кондиції після операції?

Я вважаю, що це не буде для мене перешкодою. Я досить швидко відновлююся, і сподіваюся найближчим часом з’явитися на футбольному полі.

Які завдання стоять перед командою на друге коло національної першості?

Ми максимум зусиль докладем для того, аби виграти національний чемпіонат та Кубок України. Саме такі завдання стоять перед командою на друге коло.

Ви вважаєте цілком реальним наздогнати і випередити донецький "Шахтар", який попереду на 5 очок?

Звичайно це реально. Ви, напевно, слідкували за чемпіонатом, і знаєте, як ми почали. У нас також був відрив на початку, а потім дуже швидко усе змінилося. Я вважаю, що це невеликий відрив.

Георге, хто реально може претендувати на золоті нагороди у цьому чемпіонаті?

Претендувати можуть не лише "Шахтар" та "Динамо", але й "Арсенал" та "Дніпро". Однак реальні претенденти - це "Динамо" та "Шахтар".

Як Ви оцінюєте дії Владислава Ващука?

Він сам усе вирішує, я не можу його оцінювати. У нього є голова на плечах і йому вирішувати. Однак хочу підкреслити, що він 10 років віддав "Динамо", у той же час - не хочу його виправдовувати. "Спартак" для нас завжди був конкурентом. Не знаю, чи був у нього контракт, чи ні. Я не знаю. Можу сказати, що він залишається моїм другом.

Які особисто Ви ставите завдання у київському "Динамо"?

Хочу, щоб ми набагато краще виступили у Лізі чемпіонів, тому що дуже приємно грати, коли стадіон заповнений вщерть. Дякую вболівальникам за підтримку минулого року, сподіваюся, що наступного року ми виступимо краще.

Георге, якби у Вас був вибір - в якому з європейських чемпіонатів Ви хотіли б пограти?

Я задоволений тим, що граю в "Динамо". А чемпіонат найбільше подобається іспанський.