23 января 2003 22:47

Ребров в "Фенербахче" не переходит


Інформація про те, що форвард національної збірної України Сергій Ребров разом зі своїм агентом Шандором Варгою і віце-президентом “Фенербахче” вилетів з Лондона в Стамбул не відповідає дійсності. Сергій залишився у Лондоні і продовжує чекати, коли знайдеться клуб який захоче його придбати у “Тотенхема”. Про це сам Ребров заявив в інтерв’ю Громадському радіо.

Сергію, українські засоби масової інформації вже повідомили про те, що ви вирушили до Стамбулу, для підписання контракту з турецьким клубом. Але залишились у столиці Англії. Що саме сталося?

Нічого не відбулося. Просто клуби не зійшлися у ціні. “Тоттенхем” в останній момент вирішив підвищити ціну. Ввечері 21-го січня, мені сказали, що я вилітаю до Туреччини. Наступного дня , вранці зібравши речі, я відправився на стадіон, щоб підписати усі документи між “Фенербахче” і “Тоттенхемом”. Начебто усе було нормально, ми поїхали в аеропорт. Але перед самим вильотом стало зрозуміло, що клуби не зуміли владнати усі питання.. Віце-президент турецької команди був дуже засмучений. Він сказав керівництву “Тоттенхема”, що так питання не вирішуються і відбув до Туреччини. А я залишився у Лондоні .

Сергію, якщо не секрет наскільки англійці збільшили вашу вартість?

Не знаю. У фінансових питаннях я не компетентний. Це краще спитати у керівництва “Тоттенхема” та “Фенербахче”.

За інформацією деяких засобів масової інформації, на сьогодні ваша трансферна вартість становить 1 мільйон фунтів...

Ні. За моєю інформацією ця сума набагато більша.

Багато розмов точилося навколо вашого можливого переходу до іншого лондонського клубу – “Фулхем”.

Я там навіть медкомісію пройшов . Але клубові було заборонено вести трансферну політику. Хоча Жан Тигана мені говорив, що хоче бачити мене у своїй команді. Але, на жаль, у клубі зараз напружена ситуація. Він сам не знає про своє майбутнє і майбутнє команди. Після розмови з Жаном я зрозумів, що хочу грати у “Фулхемі" і вже практично усе було на мазі... Але “Фулхем” не зміг виплатити ту суму, яку зажадав за мене “Тоттенхем".

Була інформація, що ви самі не захотіли переходити до “Фулхема”...

Що ви говорите. У моєму положенні заявляти такі речі... Я вже понад півтора роки не граю на високому рівні. А “Фулхем” - це хороша команда. Та і той тренер, який говорить, що хоче бачити мене у своїй команді, це багато значить. Я із задоволенням би перейшов до “Фулхема”.

Варіант з італійською “Перуджою” “Тоттенхем” розглядає?

Ні. Про це я дізнався від ваших колег журналістів.

На ваш погляд, чого саме прагне “Тоттенхем”? І так зрозуміло, що Ребров це футболіст, в якого довгий час не було ігрової практики на високому рівні. І, вимагати за нього великі гроші, це дещо дивно.

Це нормальна політика клубу, отримати якнайбільше за футболіста. Але знаєте, мені самому трохи дивно спостерігати за поводженням керівництва “Тоттенхема”. Вони мені говорять, що продадуть за першої ж нагоди, при чому повторюють, що розуміють, що я гарний футболіст і мені потрібно грати. Просто у тренера інші погляди на життя.

Але насправді , мене хвилює питання, з приводу того, що тобі в очі говорять одне, а насправді виходить зовсім по іншому. До мене взагалі навіть відношення досить дивне. На стадіоні, перед від'їздом в аеропорт, я просидів 3,5 години . А президент клубу навіть не привітався зі мною. Чому? Адже я гравець його команди. У київському "Динамо", таке я б не міг собі представити навіть у найстрашнішому сні.

Сергію, це правда, що якщо до весни ви не зіграєте за свій клуб певну кількість матчів, ви зможете на правах вільного агента залишити команду?

Я знаю, таке положення у ФІФА є, однак я про це не думаю. Я думаю, що “Тоттенхем” вирішить усі питання. Тому що, їм не вигідно мене тримати.

Чим ще ви займаєтесь у ці дні окрім футболу?

Тільки тренуюся. Вже два тижні я не грав. Тому що, я не хочу зазнати травми, перед тим як підпишу контракт із клубом. Краще не ризикувати. І більше нічим не займаюся . Я чекаю, поки вирішиться питання. Дуже важко увесь час тренуватися. Навіть немає настрою кудись йти, наприклад, у ресторан або місто. Тому що ти розумієш, що є реальні шанси грати в іншому клубі. Але, від тебе в цій ситуації вже нічого не залежить. Тільки через те, що за тебе просять великі гроші.