13 августа 2002 12:35

На турнире в Паланге юношеская сборная Украины забила 10 мячей в 2 матчах


Продовжує радувати своїх шанувальників юнацька збірна 1986 р.н., яка зараз перебуває на міжнародному турнірі у Паланзі. Після перемоги з рахунком 4:2 над латвійськими однолітками українці в черговій зустрічі здолали збірну Литви-2 – 6:0.

Варто відзначити, що всі шість точних ударів завдали п’ятеро нападаючих збірної та один півзахисник. Наставник нашої команди Валентин Луценко назвав це закономірністю. “В юнацькій дружині зібрані футболісти з усіх клубів. Кожен має бажання відзначитися у складі збірної. Форвардів – Карпенка й Комара -- замінили інші нападаючі, які також змогли забити по голу”.

Протистояла нашій збірній команда Литви-2, складена з гравців 1986 та 1987 рр.н. Вона, нагадаємо, бере участь у турнірі поза конкурсом – через відсутність збірних Росії та Узбекистану. “Ми справедливо перемогли цю команду з розгромним рахунком, адже суперник значно нам поступався. Завдяки чітким та збалансованим діям, швидкого переходу від оборони до атаки нам і вдалося створити безліч гольових моментів. У першому таймі ми дещо розігрувалися, а от у другому - команда збільшила оберти”.

Валентин Трохимович зазначив, що найкраще в цьому матчі діяв напад. Незважаючи на те, що ворота вдалося залишити “сухими”, захисники часом не виконували настанов на гру, адже в нашій штрафній через помилки гравців останнього рубежу було створено кілька небезпечних моментів. “Хотілося б відзначити, що провідні наші футболісти - Ярошенко, Комар, Качан, Кравченко та інші - показали той рівень підготовленості, на який я від них очікую. Саме ці футболісти і складатимуть кістяк збірної у відбірних матчах ЧЄ-2003”.

Учора Валентин Луценко, одразу по завершенні двобою з другою литовською командою, вирушив на перегляд матчів за участю наступних суперників - Грузії та Молдови. “Певно, обидві збірні - наші найголовніші конкуренти в боротьбі за найвищі нагороди турніру – демонструють гарний футбол, характерний цим країнам”.

Нагадаємо, що команди грають по 40 хвилин один тайм.

Склад збірної України: Ленько, Антонюк, Єрмак (Кругляк, 55), Качан, Білолюбський, Яценко (Кравченко, 41), Патула, Ярошенко, Карпенко (Степанов, 34), Комар (Мірошниченко, 41), Маковійчук (Корольков, 41).
Запасні: Копил, Зубахін, Мілько. Голи: 1:0 Яценко, 16, 2:0 Комар, 39, 3:0 Кругляк, 58, 4:0 Кравченко, 67, 5:0 Степанов, 71, 6:0 Мірошниченко, 79.