31 июля 2002 16:26

Так перенесут ли матч "Карпаты" - "Динамо"?


Равіль САФІУЛЛІН:
“ДИНАМІВЦЯМ ТРЕБА ПОВАЖАТИ КАЛЕНДАР. І СВОЇХ СУПЕРНИКІВ”

З уст головного тренера “Динамо” Олексія Михайличенка на прес-конференції напередодні матчу з “П`юніком” лунали докори на адресу ПФЛ щодо перенесення матчу 6 туру “Карпати” — “Динамо”. Олексій Олександрович сказав, що ПФЛ запропонувала динамівцям особисто домовитись із львів`янами. Й запитав: так в чому ж тоді полягають функції ПФЛ? Щоб прояснити ситуацію, з цим же запитанням ми й звернулись до президента ПФЛ Равіля САФІУЛЛІНА.

— Якщо тренери “Динамо” не знають, в чому полягає суть роботи ПФЛ, я залюбки їм розкажу, — говорить Равіль Сафович. — Головне завдання Професіональної футбольної ліги — організація та проведення чемпіонату. А не організація його перенесень. Якщо ж якийсь клуб бажає через якісь причини перенести матч, робити це треба цивілізовано, дотримуючись існуючих правил та норм. Коли затверджувався календар дванадцятого чемпіонату, фактично не було ніяких нарікань. А останньою інстанцією, яка “приймала” календар чемпіонату, була не ПФЛ, а виконком ФФУ, на якому були присутні й представники “Динамо”. Це також треба знати. Про своє рішення перенести матч 6 туру “Карпати” — “Динамо”, динамівська сторона вже давно зверталась на адресу і ПФЛ, і ФФУ. І з цього приводу виконком ФФУ давно прийняв рішення — перенести матч на невизначений термін. Але чому ж “Динамо” жодного разу не звернулося з цього приводу до “Карпат”?! Чому не вирішило це питання по-людськи? Треба ж поважати свого суперника. Всі клуби мають рівні права. Що “Динамо”, що “Карпати”. А календар — також закон для всіх клубів. Тому “Динамо” має особисто узгодити це питання з “Карпатами”. Якщо не може грати в визначений термін.

Михайло ПРАКТИКА: “Зіграємо з киянами тільки до дев’ятого листопада”

Досить несподівано перенесення матчу шостого туру “Карпати” — “Динамо” набуло широкого резонансу. Ситуацію, пов`язану з цими подіями, коментує генеральний директор “Карпат” Михайло ПРАКТИКА.

— Про перенесення матчу шостого туру “Карпати” — “Динамо” ми довідались після засідання виконкому ФФУ, — говорить Михайло Васильович. — Потім на адресу “Карпат” надійшов лист від першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка з пропозицією про перенесення цього поєдинку. Телефонував також і президент “Динамо” Ігор Суркіс з цього приводу. Спочатку ми вирішили відмовити, адже виходить, що рішення було прийняте без нас. Потім погодились. Але з умовою: “Карпати” з “Динамо” повинні зіграти не пізніше 9 листопада (терміну закінчення першого кола). Фіксованої дати цього матчу ще немає. Якщо кияни подолають кваліфікаційний відбір Ліги чемпіонів (чого я їм бажаю) і вийдуть до групового етапу, “вікон” для проведення нашого матчу немає. Чому нас не влаштовує термін пізніше 9 листопада? Хоча б тому, що в нас також існує програма підготовки. Й 11 листопада команда вилетить на навчально-тренувальні збори. Проте ситуація упростилася після того, як “Динамо” прислало на нашу адресу листа, в якому запевнило, що матч “Карпати” — “Динамо” відбудеться до 9 листопада.