23 января 2002 21:14

Йожеф Сабо: о Федорове, о Морозе, о Шестаке, о молодых болгарах и о другом...


Під час зимового міжсезоння багато різноманітних чуток і розмов точиться навколо трансферної політики київського “Динамо”. Вітчизняні та зарубіжні засоби масової інформації постійно когось із столичної команди “продають”, а натомість “укладають угоди” з легіонерами. На прохання кореспондента “УФ” справжню ситуацію коментує віце-президент АТ “ФК “Динамо” (Київ)” Йожеф САБО.

— Йожефе Йожефовичу, подейкують, що динамівським оборонцем Сергієм Федоровим серйозно зацікавився ярославський “Шинник”?
— Про наміри ярославського клубу щодо Федорова нічого конкретного сказати не можу. Лише вчора спілкувався з першим віце-президентом Ігорем Суркісом та головним тренером Валерієм Лобановським. Однак з-поміж різноманітних тем нашої бесіди про перехід Федорова до “Шинника” не йшлося. Крім того, ярославці офіційно не зверталися до динамівського керівництва щодо придбання Федорова. Сьогодні вирушаю до Москви на завершальний етап Кубка Співдружності. Тож обов`язково поцікавлюся у Валерія Васильовича про подальшу долю Сергія.

— На оглядинах у дніпропетровському “Дніпрі” перебуває півзахисник Геннадій Мороз. Досі клуби не дійшли згоди щодо ціни. Коли проясниться ситуація навколо цього трансферу?
— Справді, виникла проблематична ситуація. Дніпряни вважають, що динамівці запросили високу ціну за Мороза. Переговори тривають на рівні керівництва клубів. Сподіваюся, що впродовж двох-трьох днів з‘ясується — гратиме Геннадій за “Дніпро” чи повернеться до Києва.

— На Меморіалі Макарова, який триває на київських стадіонах, за динамівську команду виступає п‘ятеро болгарських легіонерів. Яка перспектива в цих хлопців поповнити дружну сім‘ю українського чемпіона?
— Динамівські тренери ретельно перевірили їхні можливості та готовність виступати за “Динамо”. Вони 1983 та 1984 років народження. З`ясувалося, що на сьогоднішній день болгари не можуть скласти конкуренцію українським футболістам у цій віковій категорії. Тож вони повертаються додому.

— Чи встиг зарекомендувати себе словацький легіонер Станіслав Шестак?
— Після тренувального збору, який Станіслав провів у динамівській команді, з‘ясувалося, що хлопець фізично “здав”. Шестак скаржився мені, що в нього все болить... Тож перевіряти його зараз у якихось матчах недоцільно. Він також повернеться додому. Наші селекціонери за ним стежитимуть під час поновлення національної першості Словаччини.

— Пане Йожефе, кажуть, що найближчим часом ужгородське “Закарпаття” очолить Володимир Онищенко...
— Це вже застаріла інформація. Подібні розмови велися в листопаді-грудні. Нині Володимир Іванович залишається тренером “Динамо-2”. Закарпатці підготовку до нового сезону розпочали з Юрієм Калитвинцевим. До речі, до Ужгорода поїхало кілька динамівських футболістів, а також повернулися з Києва додому гравці “Закарпаття”, які перебували на оглядинах у команді Валерія Лобановського.