28 февраля 2017 10:19

Владислав ВАЩУК: "Трудно понять людей, которые против того, чтобы помочь Андрею Шевченко"

Владислав Ващук про товариський матч для збірної України, який не вдалось організувати.

Андрій Шевченко хотів 28-го березня зіграти контрольну гру проти збірної Албанії, але організувати такий матч не вдалося. Чи порібен був нашій збірній такий поєдинок, тим паче через 4 дні після офіційної гри проти Хорватії?

- Такі матчі потрібні збірній України. Команда стає сильнішою тоді, коли часто грає, тому додатковий контрольний матч зайвим не буде, каже "Експресу" екс-гравець збірної України Владислав Ващук. - Більше того, це зайва нагода тренеру поспілкуватися з гравцями, об"єднати їх спільною метою і подивитися, як гравці ставляться до цієї мети, чи готові до неї йти. Тому в психологічному плані це б теж був великий плюс.

Якби у тренера виникла ідея провести таку гру наприкінці сезону, коли всі футболісти вже виснажені, то її необхідність була б сумнівною. Для чого дивитися на можливості гравців перед відпусткою? А тепер, на старті сезону, коли невідомо хто у якій формі, вона була потрібна.

А те, що цього матчу не буде, це вже питання до федерації. Відомо, що усі європейські збірні мають розписаний графік товариських ігор на рік-два наперід. І вклинитись туди лише завдяки одному бажанню, напевно, складно. У нас теж повинен бути такий графік сформований за побажанням головного тренера. Просто
так захотіти і зіграти, не проходить. Тому швидше закономірно, що цей поєдинок не вдалося організуватим. А чому це не було сплановано раніше, запитання не до мене.

Є думки, що такі матчі краще не грати, бо це ризик травмуватися. Повірте мені, жоден футболіст виходячи на поле не думає про травму. Якщо про них думати, то одразу й "зламаєшся". Є матч, ти виходиш і викладаєшся на максимум. І немає різниці чи це товариська гра, чи контрольна.

Матч відбору проти збірної Хорватії для нашої команди є дуже важливим для подальшої боротьби за путівку на чемпіонат світу. Я б не назвав його вирішальним, бо після нього ще будуть ігри, але його вагу переоцінити важко. Відштовхуючись від результату цієї гри можна планувати подальшу турнірну стратегію.

І тут важко зрозуміти людей, які проти того, щоб допомогти Андрію Шевченку, який просить дати йому декілька днів більше на підготовку. Все таки від гри проти хорватів у великій мірі залежить те, чи поїдемо ми на чемпіонат світу.