26 октября 2010 20:22

Анонс 1/8 финала Датагруп Кубка Украины

У середу, 27 жовтня, відбудуться всі вісім поєдинків чергової стадії кубкового турніру.

Серед 16-ти команд, які дістались 1/8 фіналу Датагруп Кубка України, 10 представників Прем’єр-ліги, чотири − Першої ліги і два − Другої. Жереб був абсолютно сліпим. Тобто прогнозованим є лише місце проведення матчів за участю команд з різних ліг. За Регламентом змагань представники нижчого за класом дивізіону мають грати вдома. Окрім двох пар, де між собою зустрінуться добре знайомі команди Прем’єр-ліги, ще у шести протистояннях зійдуться команди різних ліг.

На перший погляд, найлегше випробування випало на долю двох команд з лідируючої четвірки Епіцентр Чемпіонату України. «Шахтар» та «Дніпро» зіграють на Полтавщині проти клубів Другої ліги − їхніми суперниками є «Полтава» та «Кремінь» відповідно. Після закінчення осінньої частини змагань вони посідають друге та четверте місця у групі «Б» свого ешелону. Ще чотири команди ліги найсильніших матимуть змогу довести свій вищий клас проти представників Першої ліги. «Арсеналу» належить здійснити вояж до Олександрії, де на киян чекатиме однойменна команда − лідер свого дивізіону. Алчевська «Сталь» (на сьогодні команда займає шосте місце) змагатиметься з півфіналістом минулого розіграшу Датагруп Кубка України − луцькою «Волинню».

Матч у Калініно між «Феніксом-Іллічовцем» та запорізьким «Металургом» все ж таки відбудеться, незважаючи на оприлюднене минулого тижня бажання господарів відмовитись від участі у професіональних змаганнях. Однак, за останніми повідомленнями кримського клубу, фінансова ситуація покращилась. Тож аутсайдер Прем’єр-ліги поїде у гості до 16-ї команди Першої ліги. А 11-та команда того ж дивізіону − охтирський «Нафтовик-Укрнафта» спробує здолати опір луганської «Зорі».

Нарешті найбільша увага буде прикута до Сімферополя та Львова. У столиці Криму «Севастополь» позмагається з «Динамо». По ходу першого кола суперники вже грали (тоді дебютант Прем’єр-ліги також був господарем поля), і кияни здобули перемогу з рахунком 3:0. Суперники львівського поєдинку − «Карпати» та «Ворскла» − є найбільш рівною парою цієї стадії змагань. Цікаво, що цим командам вже за три дні після кубкової зустрічі належить у Полтаві з’ясувати стосунки у 15-му турі Епіцентр Чемпіонату України.

Повний перелік пар 1/8 фіналу Датагруп Кубка України можна подивитись на сторінці змагань на офіційному сайті ПЛ. Зауважимо, що вже у четвер, 28 жовтня, вісімка кращих кубкових бійців дізнається наступних суперників. У цей день о 14:00 у Будинку футболу відбудеться жеребкування 1/4 фіналу Датагруп Кубка України.