8 січня 2010 15:56

Варшава тоже разорвет договор с застройщиком евроарены?

Будівництво Національного стадіону у Варшаві знаходиться під загрозою, пише сьогодні, 8 січня, польське видання Super Express. Консорціум Alpine Bau, який зводить найважливіший польський спортивний об'єкт Євро-2012, має фінансові труднощі. Наприкінці року Генеральна Дирекція загальнодержавних доріг та автострад (GDDKiA) розірвала угоду з Alpine Bau щодо будівництва 18,3 км автостради А1 з огляду на незадовільне виконання робіт. Нині справа розглядається судом. Також повідомляється, що консорціум може бути оштрафовано.

 

Тим часом роботи на будівництві Національного стадіону у столиці Польщі йдуть досить повільно. Як запевняє керівництво забудовника, це зумовлене лише поганими погодними умовами.

 

Однак, експерт економіки Адріан Фургальскі заспокоює. "Консорціум Alpine Bau попередили, що він може залишити будівництво, проте це поважна компанія і, напевне, цього не станеться. В питанні будівництва автостради багато плутанини. При будівництві стадіону її немає, так що все йде добре. Alpine Bau дотримується графіка будівництва стадіону, і навіть незначні відхиленням у будівництві, без сумніву, будуть усунуті до Євро-2012", - сказав Фургальскі.