27 листопада 2009 19:23
6

"Футбольный пресс-клуб" расставляет акценты

 

У п’ятницю, 27 листопада, в Будинку футболу відбулося чергове засідання «Футбольного прес-клубу». Головною темою, що її обговорювали провідні спортивні журналісти країни та керівники національної федерації, були підсумки виступу збірної України у відбірному турнірі ЧС-2010.

 

Уникати зайвих емоцій

У спілкуванні з представниками ЗМІ взяли участь президент ФФУ Григорій Суркіс, його перші заступники Олександр Бандурко та Сергій Стороженко, віце-президент Володимир Лашкул. Тон зацікавленій розмові задав керманич федерації, насамперед закликавши присутніх підходити до обговорення нагальних питань і перспектив головної команди країни зважено, керуватися не емоціями, а здоровим глуздом.

 

В унісон із уболівальниками

«Можу поділитися своїми щиросердними переживаннями, такими ж гіркими та болісними, як у більшості наших уболівальників, − сказав Григорій Суркіс. − Останній відбірний цикл подарував нам чимало позитивних відчуттів, так само, як і приводів для непорозумінь, яких хотілося б уникнути на майбутнє. Треба детально розібратися із цим різноманітним багажем інформації, й тоді вже робити остаточні висновки».

 

«Плюси» та фатальний «мінус»

Президент згадав чудовий матч команди Олексія Михайличенка проти збірної Англії, добротні двобої з хорватами, появу в складі «синьо-жовтої» дружини яскравих молодих виконавців і «суху» серію з п’яти останніх відбірних поєдинків. Усе це, як і значні досягнення молодіжної, юнацьких збірних, а також останні успіхи вітчизняних клубів не може перекреслити фатальна ігрова помилка, що залишила українську національну команду за бортом світової першості.

 

Особливості підготовки

До засідання Виконкому ФФУ, на якому розглядатиметься питання призначення головного тренера збірної України, ще є час. Це доленосне питання має обговорюватися після ретельного аналізу, у професійній аудиторії, з урахуванням багатьох факторів, один із яких − особливості підготовки до домашнього Євро-2012 через низку товариських матчів, без участі у кваліфікаційному турнірі.

 

Один із кандидатів − Луческу

У ході обговорення потенційних кандидатів на посаду наставника національної команди лунали декілька прізвищ вітчизняних та зарубіжних фахівців. Зокрема, згадувалися Павло Яковенко та Юрій Калитвинцев, Мирон Маркевич, Микола Павлов, Мирослав Блажевич, Валерій Газзаєв та інші. Григорій Суркіс зазначив, що особисто він звертатиметься до Виконкому ФФУ з пропозицією довірити збірну Мірчі Луческу. «Якщо мене підтримають, треба буде лише згода самого наставника та президента «Шахтаря» на те, щоб румунський наставник працював за сумісництвом і в збірній», − сказав він.

 

Інспірований «скандал» із квитками

Принагідно журналісти вкотре вже звернулися до теми «квиткового скандалу», що супроводжував поєдинок збірних України та Греції. На думку керівників ФФУ, ситуація − абсолютно штучна, інспірована тими, хто хотів пропіаритися, вдаючись до брудних технологій та популізму. На жаль, неадекватне ставлення власників «Донбас Арени» до цінової політики може боляче вдарити по перспективах Донецька в рамках Євро-2012, адже «скандал» був роздмуханий якраз напередодні історичного вердикту УЄФА.

 

До Португалії − з оптимізмом

До речі, Григорій Суркіс із оптимізмом вирушатиме до Португалії, на грудневе засідання Виконавчого комітету Європейського футбольного союзу. Там, нагадаємо, вирішиться − скільки саме українських та польських міст прийматимуть поєдинки фінальної частини Євро-2012. «Сподіваюся, що УЄФА прийме паритетний вердикт, і Україна фактично вдруге виборе право провести Турнір у форматі 4+4», − поділився передчуттям керманич ФФУ.

 

На порозі реформи

Що ж стосується національної збірної, то учасники прес-клубу погодилися із тим, що вона є вершиною футбольної піраміди, основу якої складають масовий, аматорський, юнацький та професіональний футбол. Тож, резюмуючи виступи колег, Сергій Стороженко повідомив: вже найближчим часом на Виконком ФФУ буде винесений проект реформи структури управління професіональним футболом в Україні. Це стосуватиметься всіх аспектів − від ліцензування клубів до делегування федерацією повноважень на проведення змагань.

 

Послідовність, принциповість, безкомпромісність

«Правовий нігілізм, що його сповідують керівники Прем’єр-ліги, функціонери, тренери й навіть гравці деяких клубів, зневажливе ставлення до футбольних законів, зухвалі спроби змінити чітку ієрархію, встановлену ФІФА та УЄФА, грубе порушення субординації й корпоративної етики в контактах із ФФУ − все це шкодить іміджу України.  Тому щодо цих питань національна асоціація  буде послідовною, принциповою та безкомпромісною», − відзначив перший віце-президент ФФУ.

2Rumata Тебе занесло. ОМ вдало підібрав тактику для поєдинку в Лондоні. І лише 2 індивідуальні помилки наших захисників не дозволили збірній відкатати тактичну нічию з Англією. За характером поєдинку, де практично усі зони наполі були зв'язані і англійцям просто нікуди було розбігтися, а Джерарда таке враження взагалі не було на полі, можна було б підсумувати, що Михайличенко тактично переграв Капелло. Аналогічно трапилося і у Дніпропетровську. Правда, там ти можеш вже все списувати на немотивованість аглійців :))
Rumata Надеюсь,ГМС понимает,что с мотивированной Англией Миха выглядел бы просто позорно Кое-как отбиться за явно неудачное назначение тренера... Будет игра-будут и результаты,игры при Михе быть не может,результат главное На хрен лично мне нужен результат при сраной игре Лучше проиграть англам 0:3 и показать игру,чем 1:2 без игры ИМХО,конечно мы в лондоне 2:1 сыграли

... и через год совмещения тренерских должностей мистер сыграл коня ...

ренат не верит в скоропостижный уход и проводит диоксиновый анализ отобранных субстанций ...

Имею ввиду игру в Англии
Сборная Англии,которой по барабану результат,сильно отличается от сб. Англии,для которой этот результат нужен
Профессионалы ,блин...

Украина выиграла 1:0.
Президент згадав чудовий матч команди Олексія Михайличенка проти збірної Англії -------------------------------------------------------------------------------- Надеюсь,ГМС понимает,что с мотивированной Англией Миха выглядел бы просто позорно Кое-как отбиться за явно неудачное назначение тренера... Будет игра-будут и результаты,игры при Михе быть не может,результат главное На хрен лично мне нужен результат при сраной игре Лучше проиграть англам 0:3 и показать игру,чем 1:2 без игры ИМХО,конечно