28 жовтня 2024 22:44

Кларенс Зеєдорф: "Проблеми між "Реалом" та УЄФА мають бути відокремлені від "Золотого м'яча", на який заслужив Вінісіус"

Колишній півзахисник «Реала» Кларенс Зеєдорф заявив, вінгер «вершкових» Вінісіус Жуніор заслужив отримати «Золотий м'яч» цього року.


«Вінісіус заслуговує на цю нагороду. Я думаю, що проблеми між «Реалом» і УЄФА повинні бути відокремлені від нагороди, на яку заслуговує гравець. Це ганьба», - сказав Зеєдорф для TNT Sports Brasil.

Раніше іспанське видання Marca писала, що Вінісіус Жуніор не отримає «Золотий м'яч», через це він та делегація «Реала» не прибула до Парижу, а головним претендентом на нагороду є півзахисник «Манчестер Сіті» Родрі.

У 2024 році церемонія вручення «Золотого м'яча» вперше проходить в межах співпраці між УЄФА і Groupe Amaury, що володіє медіакомпаніями France Football і L'Équipe.

Вінгер «Реала» минулого сезону провів 39 матчів за «вершкових», забив 24 голи та віддав 11 результативних передач. Його показники у поточному сезоні - 15 матчів, 8 голів та 7 асистів.