28 жовтня 2024 22:03

Василь САЧКО: "Ребров - досвідчений тренер і я не сказав би, що прийде хтось інший і у нас з'явиться Ямал та Грізманн"

Колишній головний тренер «Ворскли» Василь Сачко поділився думками щодо виступів збірної України під керівництвом Сергія Реброва.


– Збірна України зіграла вже чотири матчі у Лізі націй і з чотирма очками в активі займає останнє місце у своєму квартеті. На ваш погляд, цей результат заслужений?

– Вважаю, що вся країна очікувала на кращий результат, враховуючи, які команди у нас в групі, та я й сам розраховував на кращий результат.

– Останнє місце у квартеті на Євро-2024, остання позиція у групі на сьогодні у Лізі націй – це результати, які не вражають, так скажемо. Вболівальники все активніше закликають Сергія Реброва піти у відставку. Чи справедливі вимоги фанів у цій ситуації?

– Коли немає результату, то доза критики відчутна йде на головного тренера, але для того, щоб робити якісь висновки потрібно бути всередині команди. Ми розуміємо, що рівень внутрішнього чемпіонату знизився, але ж у нас є гравці, які грають за кордоном в хороших, відомих клубах, на яких розраховує збірна. Відповідальність лягає не тільки на тренера, а й на футболістів команди.

Так, у нас є лідери, і Ребров у певній мірі залежний від цього. Також тренувати збірну і клуб – це різні речі. За короткий час підготувати різних футболістів з різних чемпіонатів – це завдання не з легких, але Сергій Станіславович – досвідчений тренер і я б не сказав, що прийде хтось інший і в нас з’явиться Ямаль і Грізманн. Але результату немає і з цим потрібно щось робити, - сказав Сачко.