28 жовтня 2024 21:52

Заслужив. Вацко обрав гравця матчу у протистоянні "Динамо" та "Шахтаря"

Журналіст та коментатор Віктор Вацко назвав гравця матчу в українському класичному між «Динамо» та «Шахтарем».


«Я насамперед виділив би Крістіана Біловара, який в першому таймі вимушено вийшов на поле внаслідок травми найдосвідченішого із центральних захисників київського «Динамо» Дениса Попова. Здавалося, що виходить, замість найкращого, найдосвідченішого центербека, найменш досвідчений, найменш в теорії якісний, але Біловар, замість, можливо, багатьма очікуваної паніки, приніс спокій в роботу динамівської оборони. Я скажу, що для мене саме Біловар став найкращим гравцем цього матчу.

Так, ваш улюблений зятьок, якого ви так любите прибивати тільки за те, що футболу не стосується, на мій погляд, став найкращим гравцем класичного, найкращим гравцем матчу «Динамо» Київ - «Шахтар» Донецьк. Візуально по грі, ну і цифри, давайте дивитися, я дивився Wyscout після гри, Біловар практично безпомилково відіграв, у нього 16% браку в діях, і це найкращий показник на полі у складах обох команд. У нього 80% виграних єдиноборств, і це також найкращий показник на полі у складах обох команд.

У нього 6 з 6, тобто 100% виграних єдиноборств в обороні. У нього впевнена робота з м'ячем, у нього хороше просування м'яча, 91% точних передач. Тільки в Юхима Коноплі цей показник вищий.

Біловар заробив на собі червону картку для Криськіва, просуваючи м'яч вперед. Біловар вибив м'яч із порожніх воріт, коли Конопля пробивав на 70-й хвилині, і тим самим Біловар ліквідував найбільшу загрозу від «Шахтаря» воротам «Динамо» в другому таймі. Топматч від Крістиана Біловара», – сказав Вацко.