28 жовтня 2024 21:03

"Манчестер Юнайтед" працює над підписанням тренера "Спортінга" Аморіма – клуби ведуть переговори

«Манчестер Юнайтед» працює над угодою про призначення очільника «Спортінга» Рубена Аморіма головним тренером команди, повідомляє The Athletic.


За даними джерела, 39-річний фахівець готовий скористатися цією можливістю після того, як Ерік тен Гаґ був звільнений з посади тренера «манкуніанців».

«Манчестер Юнайтед» готовий виплатити клаусулу португальця, яка становить 10 мільйонів євро. Обидва клуби ведуть переговори щодо угоди, згідно з якою Руд ван Ністелрой зможе тимчасово виконувати обов'язки до приходу Аморіма

Зазначається, що наразі Аморім є головною метою для «червоних дияволів».

Рубен Аморім очолив «Спортінг» весною 2020 року. За цей час він двічі вигравав з клубом чемпіонат Португалії. У цьому сезоні після 9 турів в активі команди 27 очок та одноосібне лідерство у турнірній таблиці чемпіонату.

Весною та літом 2024 року Аморіма називала кандидатом на посаду головного тренера «Ліверпуля» та «Вест Гема».

У жовтні цього року The Guardian писало, що тренер «Спортінга» розглядається «Ман Сіті» як ймовірна заміна Гвардіолі, якщо той покине клуб влітку.

Еріка Тен Гаґа звільнили з посади головного тренера «Манчестер Юнайтед» 28 жовтня. Він очолював «манкуніанців» з літа 2022-го, відтоді команда виграла Кубок ліги та Кубок Англії. Цього сезону «Юнайтед» йде чотирнадцятим в АПЛ та двадцять першим в Лізі Європи.