28 жовтня 2024 20:05

Мерсон про МЮ: "Кубок може виграти будь-хто. "Юнайтед" хотів би фінішувати в топ-4, ніж взяти трофей. Тільки топ-клуби здатні стабільно тримати рівень"

Пол Мерсон критично оцінив результати «Манчестер Юнайтед» у минулому сезоні.


«Кубок може виграти будь-хто. Минулого сезону "Челсі" програв у півфіналі і, ймовірно, міг би виграти фінал, незважаючи на те, що сезон для них склався не найкращим чином. Вони іноді показували клас, але були стабільні. Це і є Манчестер Юнайтед.

Нестабільні команди можуть пройти далеко у кубкових змаганнях. В окремий день вони можуть перемогти будь-кого, можуть видати гру на дев'ять із десяти, але не здатні стабільно триматися на рівні восьми з десяти щотижня. Це роблять лише топ-клуби.

Зараз головна мета у футболі – потрапити до Ліги чемпіонів. Із цього все починається, і далі треба розвиватися.

Гра змінилася. На початку сезону кожному топ-тренеру у великому клубі кажуть, що пріоритет – місце у топ-4. Якщо вийде взяти трофей по дорозі – добре.

«Манчестер Юнайтед» цього не робить і хотів би фінішувати в топ-4, ніж виграти трофей. Так, вони перемогли «Манчестер Сіті» на «Уемблі» і не дали своїм суперникам зробити дубль, але «МЮ» хоче потрапити до Ліги чемпіонів», – сказав колишній гравець «Арсеналу».