28 жовтня 2024 11:21

Невіл про пенальті "Вест Хема" проти МЮ: "Кут і близько не хотів його ставити, дивився раз 8. Справа в тиску - Олівер відправив його на ВАР, ніхто не любить засмучувати начальників"

Гарі Невілл висловився про пенальті у ворота «Ман Юнайтед» у матчі з «Вест Хемом».


"Манчестер Юнайтед" поступився лондонцям (1:2) у матчі 9-го туру АПЛ. На 87-й хвилині захисник манкуніанців Маттейс де Лігт зіткнувся у штрафному майданчику із форвардом «Вест Хема» Денні Інгзом. Нідерландець зачепив ногу суперника і той упав на газон. У момент контакту Інгза з де Лігтом м'яч також влучив першому в руку.

Спочатку головний суддя Девід Кут не побачив порушення правил, проте після підказки відеопомічника вирушив дивитися повтор. Процес ознайомлення із записом зайняв близько двох хвилин, після чого арбітр призначив одинадцятиметровий.

«Кожна команда стикається з поганими рішеннями, але це було неправильним із кількох причин.

Де Лігт виходить, це не втрата м'яча на користь Денні Інгза, м'яч бовтається у штрафному майданчику, вони обидва ніби йдуть на нього, і коліно від де Лігта просто стосується Інгза, насправді нічого нічого не сталося.

Суддя Девід Кут не призначає пенальті на полі, а потім Майкл Олівер підкликає його до екрану ВАР. Я зазначив той факт, що коли Девід Кут підійшов, він, мабуть, подивився це разів вісім, я просто кричав у телевізор. На мою думку, він не думав, що це пенальті і не хотів його ставити, але розвернувся і скасував своє початкове рішення, що було неправильним.

Я думаю, справа в тиску, можливо, від того, що Майкл Олівер, який домінує суддя, відправив його на екран... Ніхто не любить засмучувати своїх начальників. Ви думаєте про це, коли ви молодий гравець, а у вас у роздягальні є досвідчений гравець, або якщо ви молодий співробітник в офісі, а вам дзвонить хтось із досвідчених працівників, ви не хочете говорити їм, що вони неправі.

Я думаю, це було якось так, тому що я не впевнений, що Девід Кут був хоч трохи близьким до того, щоб вважати, що то був пенальті. І це був великий шок, і наприкінці Джеррод Боуен виходить, рішуче б'є пенальті, і «Юнайтед» програє матч», – сказав екс-гравець «Манчестер Юнайтед».