27 жовтня 2024 22:11

"Динамо" не може вдома виграти у "Шахтаря" вже вісім матчів поспіль

Це був 73-й матч між «Динамо» та «Шахтарем» в Чемпіонаті України, і 20-й раз команди зіграли між собою унічию. Причому на полі киян це — нічия №10, в якій спочатку гості забили 40-й м’яч, а потім господарі — 50-й.


В першому таймі великою перевагою володів саме «Шахтар», якого до активності підштовхувало шестиочкове відставання від головного конкурента, і гірники виграли цей відрізок матчу за ударами без варіантів — 11:3. Але другу половину зустрічі активніше провели кияни, і рахунок за ударами наприкінці матчу був вже більш збалансований — 11:14.


Всі головні події відбулися якраз після перерви. На 48-й хвилині «Шахтар» повів у рахунку після подачі кутового, на 60-й гірники залишилися вдесятьох після вилучення Дмитра Криськіва, а на 87-й кияни дотиснули опонента: автором результативного удару став джокер Олександр Караваєв.


Так «Динамо» зберегло дистанцію у шість очок від «Шахтаря»: 26 проти 20. Кияни разом із «Олександрією» ділять 1—2 місця, а «Шахтар» йде четвертим і трохи поступається «Поліссю» (22).


Команда Олександра Шовковського збільшила до 15-ти матчів свою домашню безпрограшну серію, а загальну безпрограшну — до 12-ти матчів.


Але водночас збільшилася і безвиграшна домашня серія «Динамо» у протистояннях з «Шахтарем» в УПЛ — до восьми зустрічей.


Для «Шахтаря» це 100-й нічийний виїзний матч в історії виступів в Чемпіонаті України.