27 жовтня 2024 21:53

Владислав КАБАЄВ: "Ми всі чекали появи на полі Каравєва, адже знали, що це людина, від якої завжди можна очікувати забитого м'яча"

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв поділився враженнями від домашнього поєдинку з донецьким «Шахтарем», який завершився унічию 1:1:


- Ми сумували за подібними матчами, хочеться грати такі поєдинки якомога частіше. Це був наш домашній матч, прийшло багато людей. Думаю, якби не обмеження, був би повний стадіон. Враження від гри залишилися змішані, адже кожного разу хочеться перемагати, тим більше такого принципового суперника, як «Шахтар».


Та й у моменті з пропущеним м’ячем я не дограв при подачі від кутової позначки. Тому враження від матчу трохи змазалося. Але я дякую команді, яка не опустила руки та боролася до кінця. Ми показали, що у нас є характер, думаю, уболівальникам гра сподобалася. Повторюся, хотілося б якомога більше таких поєдинків.


Наприклад, коли ми грали у Європі проти «Роми», темп гри відчутно вищий, з «Шахтарем» теж було дуже цікаво грати. Це хороший опонент, нам є, за що з ними боротися, адже знаємо, яке завдання перед нами стоїть.


- Матч вийшов емоційним та видовищним. Що відчували, коли на початку зустрічі м’яч влучив у поперечину, а в іншому моменті довелося виносити сферу з лінії воріт?

- Звісно, матчі з «Шахтарем» завжди дуже напружені. Ще коли наш тренер Олександр Шовковський був гравцем, у матчах з цим суперником було багато червоних карток, бійок. Те саме – коли грав Ярмоленко до того, як залишив «Динамо». Тож люди чекають цього матчу, і ми на нього чекали.


Сьогодні теж було і вилучення, і фоли, і багато яскравих моментів. Ніхто не хотів програвати, усі розуміли, з ким грають. Ще раз дякую хлопцям за те, що не поступилися у характері. Ми продовжуємо перебувати попереду у турнірній таблиці, ми нічого не втратили. Але щодо гри, є над чим працювати та куди прогресувати.


- Судячи зі стартового складу на минулий матч з «Ромою», пріоритет було надано грі з «Шахтарем». Це рішення було виправданим?

- Це питання слід поставити нашому головному тренеру. На мою думку, у нас зараз такий склад, що немає одинадцять основних гравців. Чесно зізнаюся, що на тренуваннях іскри летять, усі хочуть грати, тому для нас не було несподіванкою, що хтось зіграв з «Ромою», а хтось – з «Шахтарем». Звісно, хочеться грати усі матчі і в Європі, і у внутрішньому чемпіонаті, але тренеру видніше. Лише час покаже, чи правильно ми зробили.


- Що думаєте з приводу червоної картки Криськіва?

- Чесно кажучи, я не бачив того моменту, і відео не передивлявся, тож нічого не можу сказати. Але я знаю Криськіва, і можу сказати, що, на мою думку. він точно зробив це не навмисно. Просто ніхто не хотів поступатися у тій мікродуелі. Мені, до речі, теж сильно розбили губу, але нічого страшного, футбол – це контактний вид спорту, тож усе нормально. Головне, щоб не було серйозних травм.


- Чи є інформація, наскільки серйозні ушкодження у Біловара та Попова?

- Кріс, начебто нормально почувається, а у Дениса, наче, м’язова травма. Не хочу жалітися, але у нас, дійсно, багато переїздів, складна логістика, тому, мені здається, саме це помітно впливає. Важкувато грати після таких багатогодинних подорожей.


- Як привітали Олександра Караваєва з голом після виходу на заміну?

- Ми усі чекали його появи на полі, адже знали, що це людина, від якої завжди можна чекати забитого м’яча, коли він виходить. Свою справу він сьогодні зробив, за що йому велика подяка та респект від усієї команди у роздягальні.