27 жовтня 2024 15:12

"Динамо" - "Шахтар" 0:1. Першість U-19. Звіт про матч

У неділю, 27-го жовтня, команда «Динамо» U19 провела матч 11 туру першості України серед юнацьких команд. Підопічні Ігоря Костюка вдома приймали донецький «Шахтар», поєдинок пройшов на полі НТБ «Динамо» у Кончі Заспі.


Зазначимо, що після 10 турів динамівці та «гірники» набрали однакову кількість очок – по 28. За додатковими показниками кияни розмістилися на першому місці у турнірній таблиці, а «Шахтар» - на другому. Тож поєдинок був принциповим та обіцяв інтригу.


Гра, дійсно, вийшла непростою для нашої команди. Динамівці, як завжди, активно розпочали матч та заволоділи м’ячем, тож не дивно, що саме вони створили перший небезпечний момент біля воріт суперника. Воротар «Шахтаря» Баглай помилився, але Пономаренко, який перехопив м’яч, не зміг вразити ворота. Одразу той же Пономаренко знову опинився на ударній позиції, але йому завадив завдати прицільного удару захисник, який заблокував його спробу. Згодом здалеку пробив Дикий – вийшло повз ворота, на удар з-за меж штрафного майданчика наважився Осипенко, але м’яч пролетів вище.


Ось і «Шахтар», який на початку поєдинку зайняв вичікувальну позицію, активізувався та провів кілька потенційно небезпечних атак, але динамівці вміло їх нейтралізували ще на підступах до штрафного майданчика. Зазначимо, що на полі було багато боротьби та зіткнень. Арбітру доводилося часто зупиняти гру та показувати жовті картки або призначати штрафні удари.

Наприкінці першої половини зустрічі гра теж проходила у середині поля, жодна з команд не створила по-справжньому гольових моментів та за у весь тайм не завдала жодного удару у площину воріт одна одної. А у напрямку воріт було лише три удари – усі вони на рахунку динамівців. Могло бути гаряче у штрафному майданчику киян після штрафного удару, який гості заробили на лівому фланзі, але подача вийшла дуже неточною – м’яч вилетів за межі поля. Тож на перерву суперники пішли без забитих м’ячів.


Другий тайм розпочався з неприємності для динамівців. «Шахтар» провів стрімку атаку, Дрозд завдав удару з меж штрафного майданчика – Суркіс зміг м’яч відбити, але першим на добиванні опинився Цуканов і добив м’яч в сітку – 0:1. Динамівці відповіли двома поспіль кутовими – спочатку з ударом Осипенка впорався Баглай, а згодом Саленко з вигідної позиції спрямував м’яч вище воріт. Надалі наша команда теж загрожувала воротам «гірників» після стандартних положень, але суперники вдало відбивалися. Одного разу на ударній позиції опинився Редушко, але влучив у суперника.


У другій половині тайму Баглай забрав м’яч після подачі до штрафного майданчика. Також відзначимо штрафний удар у виконанні Андрейка – м’яч знову опинився у воротаря донеччан. Було помітно, що гості намагалися зберегти результат, який їх влаштовував. Завадити їм намагався Андрейко, який з м’ячем пройшов трьох суперників та впав у чужому штрафному майданчику, прориваючись через двох інших, але арбітр пенальті не призначив. Хорошу нагоду зрівняти рахунок мав Іщенко, який завдавав удару з лінії штрафного майданчика Баглай здійснив ефектний сейв, діставши м’яч з-під поперечини та перевівши його на кутовий.

Вже у компенсований час гаряче було у штрафному майданчику киян після того, як штрафний метрів з 23-х виконав Дрозд – Суркіс у стрибку зміг зреагувати та відбити м’яч, але на добиванні знову першим опинився гравець «Шахтаря» Петрук, і лише поперечина врятувала нашу команду від другого пропущеного м’яча! Тим часом біля протилежних воріт Осипенко хотів спрямувати сферу у кут воріт, але Баглай з другої спроби м’яч забрав.

Тож у підсумку 0:1 – динамівці мінімально поступилися «Шахтарю» U19 та втратили першу сходинку у турнірній таблиці, опустившись на другу.

Зазначимо, що свій наступний поєдинок у юнацькій першості «Динамо» U19 проведе у суботу, 2 листопада. Підопічні Ігоря Костюка зустрінуться з «Інгульцем» з Петрового.


Чемпіонат U19, 11-й тур

«Динамо» - «Шахтар» – 0:1 (0:0)

27.10.2024. Конча-Заспа. НТБ «Динамо»

«Динамо»: 71. Суркіс, 13. Коробов, 3. Балаба (к), 4. Захарченко, 15. Дикий, 14. Іщенко, 22. Осипенко, 18. Саленко (8. Білий, 61), 7. Кремчанін (10. Маткевич, 84), 20. Редушко (30. Андрейко, 61), 11. Пономаренко (9. Лобко, 72).

«Шахтар»: 26. Баглай, 2. Дрозд, 3. Костюк, 4. Башмарін, 5. Огарков (к), 6. Бундаш (22. Тютюнов, 69), 7. Ющенко (19. Трифаненко, 75), 8. Сметана (18. Давиденко, 83), 9. Ломага (20. Петрук, 75), 10. Цуканов, 11. Галонський (16. Стрільчук, 83).

Гол: Цуканов (48)

Попереджені: Осипенко (31), Лобко (73) – Бундаш (17) Ломага (23), Сметана (79), Баглай (90+1).


Фото - ФК «Динамо»