27 жовтня 2024 09:59

Журналіст: "Які висновки зробила збірна України після Євро-2024? Instagram-генерація футболістів почала інакше ставитися до матчів? Тренери стали налаштовувати гравців інакше? Я не бачу цього"

Журналіст Михайло Співаковський висловив думку, що збірна України не зробила висновків після провалу на Євро-2024.


«Давайте просто будемо об’єктивні – Ребров прийняв збірну не з початку відбіркового циклу до Євро-2024. Ребров прийняв збірну, яка вже програла перший матч. Ребров мав у надскладній групі якось вирішити питання виходу – він його вирішив. Натужно? Натужно, через «не можу» в стикових матчах. Він вийшов на чемпіонат Європи? Він вийшов туди.


Все впирається матч з румунами з точки зору результату. Дивіться, у нас там Румунія, Словаччина і Бельгія. Нам кажуть до турніру: «Хлопці, давайте так: Словаччину – ви обігруєте, з Бельгією – граєте внічию, а з Румунією – як вийде. Ви згодні на це?». 100 людей зі 100 підіймають обидві руки і ноги й кажуть: «Ми згодні, суперваріант». Мовляв, ми ще й Румунію бахнемо, взагалі з першого місця вийдемо. А ми не виходимо, чи четверте займаємо.


Все впирається в один матч. Але з цього виникає системна проблема, що менталітет наших гравців – він, виявляється таким, що можна поставитися максимально легковажно до матчу ЧЄ проти Румунії та після того вже не оговтатися в турнірному плані, а менталітет наших тренерів виявляється таким, що вони не можуть налаштувати цих гравців на офіційний матч ЧЄ.


Це такий глухий кут в певному сенсі, тому що ми думали, що після Румунії обидві сторони набили якісь шишаки, потім вийдуть на матчі Ліги націй та покажуть, що вони зробили висновки. Які висновки? Instagram-генерація футболістів почала інакше ставитися до матчів? Тренери стали тримати гравців якось більш жорстко і налаштовувати їх інакше? Я не бачу цього», – сказав Співаковський.