27 жовтня 2024 08:53

Мбаппе побив новий антирекорд з офсайдів у матчі "Реал" – "Барселона"

26 жовтня, у матчі 11-го туру Ла Ліги, Реал Мадрид приймав Барселону на стадіоні Сантьяго Бернабеу. Поєдинок завершився нищівною поразкою господарів із рахунком 0:4. У складі Барселони відзначилися голами Роберт Левандовськи (2), Ламін Ямаль (1) і Рафінья (1).


Атакувальна лінія Реала в цілому продемонструвала слабку гру, регулярно потрапляючи в офсайдну пастку каталонців. Найбільше всього постраждав Кіліан Мбаппе, який опинився в офсайді 8 разів, встановивши новий антирекорд: він став першим гравцем, який опинявся в офсайді понад сім разів за один матч у топ-5 європейських ліг з початку сезону 2017/18.

В свою чергу, каталонці перевершили свій рекорд цього сезону: найбільша кількість офсайдів, спровокованих однією стороною в одному матчі в топ-5 ліг Європи. Наразі Барселона займає перші три місця в цьому списку (12 офсайдів проти Мадрида, 11 проти Алавеса та 10 проти Осасуни).

Загалом цього сезону Мбаппе зіграв за вершкових 15 матчів, забивши 8 голів і віддавши 2 гольові передачі та навіть встиг завоював трофей – Суперкубок УЄФА.