26 жовтня 2024 18:49
1

Генеральний секретар проросійської партії "Грузинська мрія" Каладзе вже заявив про нібито перемогу на виборах

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Про це передає грузинський суспільний "Перший канал".


Каха Каладзе заявив, що за даними на 15:00, зафіксовано "безпрецедентно високу активність, яка не залишає шансів на успіх радикальній опозиції".

"За попередніми даними, отриманими з місцевих виборчих штабів, "Грузинська мрія" вже має гарантовану більшість в парламенті Грузії, але нам необхідно зібрати останні сили і прийти на виборчі дільниці, щоб отримати конституційну більшість", - сказав Каладзе.
Конституційна більшість у парламенті Грузії: скільки це депутатів

Зазначимо, що грузинський парламент є однопалатним, й складається зі 150 депутатів. Згідно із чинним законодавством країни, звичайна більшість - це 76 депутатів, конституційна більшість має становити 113 мандатів.

Парламентські вибори 2024 року відбуваються в Грузії лише на пропорційній основі. Тобто виборці голосують за певні партії та блоки.


Для проходження до грузинського парламенту нового скликання учасники виборів, як і в Україні, мають подолати 4%-ий бар'єр. Й вони так само обираються на 4 роки.


Довідка. Каха Каладзе - грузинський політик та колишній футболіст, універсальний захисник італійського клубу "Мілан" і національної збірної Грузії. З 13 листопада 2017 року обіймає посаду мера Тбілісі.

Чорт москальський ...

Мені шкода, що воно грало за ДК