26 жовтня 2024 17:37

Гуті про расизм, образи та кидання предметів на поле: "Санкції мають бути жорсткими – закриття стадіону на тривалий термін. Люди повинні знати про наслідки"

Гуті висловився про расизм і образи на стадіонах в Іспанії.


Гра 8-го туру Ла Ліги (1:1) між «Реалом» та «Атлетико» була припинена на 15 хвилин після того, як фанати «матрацників» почали кидати різні предмети у Тібо Куртуа. Також із трибун вигукували образливі гасла.


Підсумковим покаранням «Атлетіко» стало часткове закриття трибун на один матч та штраф – 3 тисячі євро.


– Є багато речей, які потрібно зробити та покращити не лише в Іспанії, а й у всьому світі. Справа не тільки в расизмі, а й у тому, що в гравців кидають предмети або образи сприймаються як щось природне.


Вважаю, що все це має змінитись у футболі. Ми маємо зосередити наші зусилля на тому, щоб можна було спокійно прийти на футбольний стадіон та насолодитися видовищем.


– А як ми можемо покласти цьому край? Комісія боротьби з насильством запропонувала закрити «Метрополітано» на 15 днів, але разом із цим запропонувала і фінансовий штраф у розмірі 65 000 євро для клубу, бюджет якого складає близько 400 мільйонів євро...


– Ми маємо бути дуже жорсткими щодо санкцій, як фінансових, так і в цьому випадку закриття стадіону.
Я говорю це не щодо «Атлетико», а загалом. Хоч би що трапилося на будь-якому стадіоні, потрібно, щоб люди знали, що це може мати важливі наслідки для клубу, наприклад, закриття стадіону на тривалий термін.

Думаю, що коли ви йдете на матч, ви повинні розуміти, що приходьте не лише для отримання задоволення, а й для того, щоб створити імідж вашого клубу, – сказав колишній гравець «Реала» Гуті.