26 жовтня 2024 13:48

Олег ФЕДОРЧУК: "Матч "Динамо" – "Шахтар" може бути вирішальним у боротьбі за золото"

27 жовтня в центральному матчі 11 туру в УПЛ київське «Динамо» вияснятиме стосунки з ще одним грандом – донецьким «Шахтарем».


Відомий тренер, авторитетний експерт Олег Федорчук в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів кому віддає перевагу в завтрашній битві в столиці України:

– Погоджуюсь з тими фахівцями, які вважають сили завтрашніх опонентів, як приблизно рівні. Це можна пояснити тим, що в поточному сезоні чемпіони десь пригальмували, тоді як динамівці - додали. Я все ж, схиляюся до того, що підопічні Олександра Шовковського візьмуть гору – 2:1. Їхні «козирі»: більш збалансований склад, стабільність, впевненість в своїх силах, сміливість тренерського штабу, який не боїться приймати неочікувані рішення.

– Ви натякаєте на те, що в динамівців в останньому матчі Ліги Європи – з «Ромою» був експериментальний склад?

– Не тільки, адже в поєдинку в Римі кияни також зіграли з трьома центральними захисниками. Mабуть, Шовковський відчуває, що завтрашній поєдинок може бути визначальним в боротьбі за «золото» тому й приймав такі рішення, аби бути до всього готовим.

– Але у випадку недільної невдачі керманичу відразу ж згадають про недоцільність цих рішень.

– Думаю, що тренерський штаб киян добре все зважив. Зрештою, в Римі динамівці навіть виступаючи не в оптимальному складі дали бій амбітним господарям й якби не дитяча витівка стопера Тараса Mихавка, який банально «привіз» пенальті, то, принаймні, могли не програти.

– Щось останнім часом Mихавко часто опиняється в «Динамо» в ролі антигероя.

– Це мене непокоїть. Порадив би Тарасу бути більш вимогливим до себе, більш зібраним, бо його помилки дуже дорого обходяться команді.

– Відсутність завтра в складі динамівців Андрія Ярмоленка та Олександра Піхальонка – це серйозні втрати?

– Що до Ярмоленка, то – ні. Занадто часто він не грає з різних причин і до його відсутності партнери вже адаптувалися, а от Піхальонок став би у пригоді, особливо в наступальних операціях.

– А хто киянам найбільше заважатиме в досягненні потрібного результату?

– Динамівцям треба подбати про нейтралізацію Георгія Судакова й подумати, як підібрати «ключі» до воріт Дмитра Різника, який демонструє високий рівень підготовки.

– Які ще є «козирі» в «гірників»?

– По великому рахунку я бачу лише один:в донеччан було більше часу і можливостей для відновлення після єврокубкових поєдинків. Так, можливо для киян матч в Римі в плані «фізики» не потребував значних зусиль, але, повірте, він все одно був енергозатратний навіть для запасних. Ось чому,щоб відновити ігровий тонус потрібно кілька днів,яких у киян було в обріз. Все ж, статусність завтрашнього протистоянні буде додатковим стимулом, змусить динамівців використовувати якісь ще не реалізовані резерви,аби зіграти через не можу.