26 жовтня 2024 09:42

Блогер: "Рік-два, то будемо взагалі радіти появі бодай якоїсь з команд УПЛ в групових етапах"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом xG графіку матчу "Рома" - "Динамо":


Рома 1:0 Динамо
xG графік

Рома - 2.23 xG (в т.ч. 0.76 пенальті); 15 ударів (5 в площину) з дистанції - 17.5 метрів (6 з-за меж штрафного)

Динамо - 0.52 xG; 6 ударів (2 в площину) з середньої дистанції 13.3 метри (1 з-за меж штрафного)

Досить часто так трапляється, що коли не очікуєш нічого від Динамо, то воно може здивувати. Загалом продемонстроване схоже на типовий колгосп. Однак, якщо колгоспи час від часу здобувають результати, то чим дубль киян гірший? Нічим.

Лише 42% володінь киян досягали половини поля Роми, штрафного - кожне одинадцяте (9%). Бо з прогресією катастрофа (62% точності). До фінальної третини пуляли лише лонгболами (31.1 метр середньої передачі у напрямку), тому точність ще більш жахлива (56%). Про водоспад моментів мови бути не могло, потрібно витискати максимум з того, що є. Не витисли.

В захисті допустили лише 1 big chance момент з гри: аж на 84ʼ хвилині. Як для Динамо - успішний успіх! Не дарма хтось пив півроку каву з корицею в четвер.

Тож, як і після Шахтаря, перед багатьма стоїть спокуса продавати це з гештегом #несоромно. Хоча може й дійсно прийшов час радіти не перемогам чи очкам, а тому, що Динамо та Шахтар не пропускають по 4-5. Рік-два, то будемо взагалі радіти появі бодай якоїсь з команд УПЛ в групових етапах.