26 жовтня 2024 09:15

Клубний рейтинг УЄФА. "Динамо" залишається поза топ-70, для прогресу потрібні щонайменше дві перемоги

Фото - https://depositphotos.com/ua/


У наступному сезоні єврокубків Україна буде представлена однією командою у Лізі чемпіонів, якій доведеться проходити три раунди кваліфікації. Якщо, звісно, "Шахтар" не скористається лазівкою і не вийде в основний етап напряму через рейтинг клубів.


Як це зробити? Потрібно бути найвище у рейтингу серед представників країн, які не входять до топ-10 Таблиці коефіцієнтів. І виграти УПЛ. І далі сподіватися, що поточну Лігу чемпіонів виграє команда з зони Ліги чемпіонів свого національного чемпіонату.

Після третього туру Ліги чемпіонів та Ліги Європи завдання "Шахтаря" ускладнилося. "Гірники" програли, а конкуренти набрали очки. "Рейнджерс", який і так був попереду, повністю "відбив" автоматичне нарахування за потрапляння в основний етап Ліги Європи і вже на один бал пішов у плюс. Тепер він випереджає "Шахтар" на вісім балів. Потрібно вболівати за те, аби "Рейнджерс" не став чемпіоном Шотландії.


У відрив пішло і "Динамо" (Загреб). Перемога над "Зальцбургом" дала йому два очки й збільшила відрив від "Шахтаря" до трьох балів. Не критично, але неприємно.

Власне, загребці відібрали очки від "Зальцбурга" – ще одного конкурента "Шахтаря", який підтискає з-за спини. Тож у будь-якому разі "Шахтар" опинявся у мінусі за умови своєї поразки від "Арсенала". А ось не неминуча, але вже реальна програма – це наближення на один бал "Олімпіакоса". "Копенгаген" і ПАОК відставання від "Шахтаря" не скоротили.

"Динамо" (Київ), як і раніше, залишається поза межами топ-70. Для прогресу потрібні мінімум дві перемоги (або перемога і дві нічиї) в основному раунді єврокубків.