26 жовтня 2024 10:03

Рафінья: "Було кілька моментів, коли я думав про те, щоб піти з "Барселони"

Вінгер «Барселони» Рафінья Діас напередодні матчу 11-го туру Ла Ліги проти «Реала» розповів, що неодноразово думав про можливість покинути команду.


«Було кілька моментів, а не один. Мої перші шість місяців тут, період від літнього трансферного вікна до чемпіонату світу (у Катарі у 2022 році - прим.), були сезоном, в якому я не найкращим чином розпочав, тому мені спало на думку покинути клуб.

Було багато сумнівів у собі. У мене є неприємна звичка сильно критикувати себе, так би мовити, тому цей тиск змусив мене замислитися про відхід. Потім, очевидно, після чемпіонату світу все кардинально змінилося, я зміг за пів року набрати гарні показники.

Минулого сезону, після травм, вилучення (у грі з «Хетафе» - прим.), а також наприкінці сезону, коли я бачив багато речей, що клуб хотів мене продати, що вболівальники хотіли, щоб я пішов, через це також починаєш думати про те, щоб піти туди, де не буде тиску.

Але футбол не приносить задоволення без тиску. У футболі він має бути. Я завжди мріяв грати за великі клуби, грати у великих матчах за національну збірну, і ви не можете реалізувати ці мрії без тиску, тиск приходить разом з ними.

Тож, слава Богу, я не дозволив собі захопитися цими думками, які, звісно, зрештою, проходять через твою голову. Я просто зосередився на тому, щоб наполегливо працювати та адаптуватися до нових ролей, які мені доведеться виконувати на полі», - сказав Рафінья.

Бразильський вінгер виступає за «Барселону» з літа 2022 року, коли перейшов з «Лідса» за 58 мільйонів євро.

23 жовтня 27-річний футболіст каталонців зробив хет-трик у матчі 3-го туру Ліги чемпіонів проти «Баварії» (4:1).