26 жовтня 2024 08:46

Сергій ПУЧКОВ: "Динамо" не варто було проти "Роми" грати другим складом"

Колишній захисник Дніпра, Чорноморця, запорізького Металурга, Миколаєва та збірної СРСР, а нині відомий тренер Сергій Пучков поділився думками із Sport.ua щодо матчу основного етапу Ліги Європи між італійською Ромою і київським Динамо та сказав про свої очікування від українського Класіко Динамо – Шахтар:


– Моя думка така: не потрібно робити вибір між іграми чемпіонату України та матчами Ліги Європи. Я розумію, що зараз динамівці готуються до головного українського дербі – поєдинку з донецьким Шахтарем. Однак відповідальність за результат та важливість поєдинку з Ромою ніхто не відміняв.

У період паузи у чемпіонаті та тиждень тому у черговому турі у столичної команди було достатньо часу для підготовки до єврокубкової гри з італійцями. І хіба ви не знали, що на вас чекають ігри у режимі через три дні четвертий? Навіщо шукати якісь варіанти, змінювати склад, потім випускати основних футболістів, намагаючись щось змінити?

Я вважаю, що для відновлення був час, тож у Римі потрібно було грати тим складом, який вважається бойовим. Адже Олександр Шовковський все одно випустив основних гравців. Вони 45 хвилин відстояли, і хіба менше втратили сил, щоб спробувати досягнути позитивного результату?

Особисто для мене розділення матчів по мірі важливості – чемпіонат, Кубок чи Ліга Європи є неприпустимим. Я подібних речей не люблю. Є основний склад – грайте, а потім відновитися. У вас же є чудова можливість проводити відновлювальні
заходи, то чого та кого вам боятися?

– Що скажете про саму гру?

– Хто знає, як склалися б події у цій зустрічі, якби вже у розпал першого тайму не сталася помилка молодого футболіста Михавко. Він потягнув за футболку гравця Роми, і Довбик чітко реалізував призначений арбітром пенальті.

А у другій половині матчу, коли Динамо намагалось змінити ситуацію, Шовковський почав випускати одного за одним хлопців, які грають в основному складі, то виникло питання: невже не могли вони грати з перших хвилин?

Тож, якщо ви вважаєте, що рівень чемпіонату України слабше Ліги Європи, то ставте в матчах на внутрішній арені тих гравців, які не є ключовими, а у єврокубкових використовуйте основних. Адже матчі Ліги Європи йдуть у скарбничку України у таблиці коефіцієнтів УЄФА.

– У найближчий уїк-енд в УПЛ відбудеться українське класико– поєдинок між грандами, київським Динамо і Шахтарем. Які очікування від центрального матчу першого кола?

– Сподіваюсь, що зустріч двох основних претендентів на чемпіонське звання не розчарує величезний загін українських вболівальників. Динамо після трьох поразок у Лізі Європи заборгувало своїм прихильникам, тому слід очікувати напружену гру. Разом з тим мені було б дуже цікаво у разі нічиєї чи поразки динамівців від Шахтаря почути, що ж вони будуть говорити.

У мене з щільним графіком була схожа ситуація у чемпіонаті Киргизстана із Мурас Юнайтед. Три матчі поспіль довелося грати за сім днів -
17, 20 і 24 жовтня. Один із них був в Суперкубку, який ми програли. Але нічого страшного. Я поміняв склад, і у матчі чемпіонату нормально зіграли
і перемогли 2:0. Причому, в цьому поєдинку грали хлопці з карточками.

Тож не потрібно було Динамо робити якісь експерименти. Це моя особиста думка. Можливо, хтось вважає інакше, але я бачу саме так.


Фото - офіційний сайт СК "Таврія"