26 жовтня 2024 08:07

Атака БпЛА по багатоповерхівці у Києві: загинула дівчинка, кількість постраждалих зросла до шести

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Внаслідок влучання російського дрона по багатоповерхівці у Солом'янському районі Києва загинула дівчинка-підліток, постраждали шестеро мешканців, одну людину шпиталізували.


Джерело: міський голова Києва Віталій Кличко, КМВА, МВС, Київська міськпрокуратура

Пряма мова Кличка: "У будинку в Соломʼянському районі, за попередньою інформацією, одна людина загинула. Чотирьом постраждалим медики надали допомогу на місці. Пожежу локалізували. Рятувально-пошукова операція триває".


Деталі: Водночас у КМВА і МВС повідомляють про двох постраждалих.


Оновлено: У поліції підтвердили, що кількість постраждалих внаслідок ворожої атаки у Києві збільшилися до 4-х. Попередньо, у них гостра реакція на стрес.


Згодом Кличко повідомив, що кількість постраждалих зросла до п'яти. За даними ДСНС, загинула жінка, її тіло виявили на 20-му поверсі.

За даними мера, загибла - дівчинка 2009 року народження.

У будинку пошкоджені квартири з 17 по 21 поверхи, пожежу ліквідували. На місці для мешканців будинку розгорнули мобільний намет для надання необхідної допомоги.

За даними Київської обласної прокуратури, загинула 14-річна дівчина, яка перебувала в одній з квартир, де сталася пожежа.

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Начальник КМВА Сергій Попок уточнив, що внаслідок атаки на Київ російських БПЛА в Соломʼянському районі загинула одна особа, постраждало шестеро людей, одну з них госпіталізували. Іншим надали допомогу на місці.