26 жовтня 2024 08:01

"Шовковський здивував". Український тренер висловився про рішення наставника "Динамо" в матчі з "Ромою"

Екс-тренер Зорі, Дніпра-1 та Руха Олександр Грицай в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про виступи Шахтаря та Динамо у єврокубках цього тижня. Відомий фахівець дав оцінку програшним зустрічам донецького клубу від Арсенала в Лондоні (0:1) та київської команди від Роми в Італії (0:1).


– Як оціните матч Ліги Європи Рома – Динамо (1:0)? Що можете виділити в цій зустрічі?

– Стартовим складом на матч із Ромою Олександр Шовковський, звичайно, здивував. Випускаючи такий склад на матч із Ромою, наставник Динамо, напевно, тримав у думці наступну гру УПЛ із Шахтарем. Шовковський вирішив грати за схемою 5–3–2, а це незвична для Динамо схема за нинішнього керманича. Наскільки я пам'ятаю, вони до матчу у Римі так не грали.

По грі динамівці досить непогано виглядали. Так, багато часу довелося грати без м'яча. Але атаки та моменти у киян були. Той же чудовий момент від Сашка Тимчика у першому таймі варто виділити! Якщо порівнювати з попередніми матчами, то поєдинок із Ромою, в принципі, можна занести до активу. Єдине, що знову не вдалося забити.


– Довбик забив за Рому у цьому матчі, реалізувавши пенальті. Артем забив 5 із 10 м'ячів римлян у цій кампанії.

– Так, у цьому плані, справді, Довбик – молодець. Можна сказати, що він тягне Рому.

– Загалом, якщо взяти виступи Шахтаря та Динамо цього тижня єврокубків, то обидві команди програли по 0:1. Як оцінити такі результати?

– Негатив у тому, що ми не забиваємо. Не так багато команд залишилося в єврокубках, які ще не забивали цього сезону. Тому негатив у тому, що два наші флагмани досі не можуть забити на євроарені. А позитив у тому, що у Шахтаря з'явилася гра у другому таймі поєдинку проти Арсенала. Якби вони намагалися так грати постійно! Може вони й намагаються, але не виходить. Можливо, Арсенал почав десь трохи втомлюватись у другій половині поєдинку. Хоча, мабуть, Шахтар таки додав. Тому другий тайм гри з Арсеналом можна, сто відсотків, до активу занести. У першому таймі епізодами щось виходило. А у другому таймі, може, у Шахтаря емоцій додалося.


– А тепер після цих єврокубкових матчів Динамо зустрінеться із Шахтарем. Цікаво буде, як зіграють у цьому дербі команди!

– Подивимося, яким буде склад киян у поєдинку із донеччанами. Хоча скажу, що цей склад, який вийшов на матч із Ромою, виглядав не гірше за те Динамо, яке грало в попередніх поєдинках цієї Ліги Європи. Хлопці вийшли на поле та нормально відпрацювали.

Але ж Класіко є Класіко! Гадаю, футболісти обох команд віддадуть усі свої сили на полі. Вгадати важко, яким може бути результат. Але мені здається, що буде досить цікава гра. Чекаємо на хорошу та цікаву гру в цьому Класіко!