25 жовтня 2024 15:31

Тарас МИХАЛИК: "Якщо "Динамо" переможе "Шахтар", значить, Шовковський виправдано дав відпочити основним гравцям"

Колишній захисник «Динамо» Тарас Михалик прокоментував Тribuna.com поразку киян від «Роми» (0:1) в Лізі Європи.


- Я матч почав дивитись з хвилини 20-ї. Здивував спочатку склад, але, так розумію, Шовковський вирішив приберегти основу на «Шахтар» й дати шанс хлопцям, які менше грають.


В принципі, гра була нічийна. Десь «Рома» більше мʼячем володіла, але в «Динамо» було декілька моментів. Не побачив, щоб «Рома» мала багато моментів.

- Рішення Шовковського зіграти напіврезервом та в три центральні захисники виправдало себе?

- Не готовий сказати. Мабуть, виправдало б себе, якби зіграли внічию. Ті хлопці, які вийшли вчора… Не скажу, що «Рома» їх розривала. Єдине, що результат — нуль очок.


Тому, чи виправдано, то це тренеру видніше. Будемо розуміти після гри з «Шахтарем». Якщо «Динамо» переможе, значить, виправдано. Хоча знову скажу, гра з «Ромою» була нічийна.

- У Тараса Михавка вкотре результативна помилка. Про що це говорить — брак досвіду чи неготовність ще гри за першу команду?


- Не думаю, що він не готовий. Зрозуміло, молодий хлопець, ще не вистачає досвіду. Коли я його вперше побачив наживо у грі, коли десь рік тому з «Вересом» грали, то мені він сподобався. Не боїться помилятись, грає вперед багато, а не поперек і назад.

Можливо, трохи на нього звалилось зараз. Можливо, піднаївся десь. Десь помилився, і всі одразу: «От Михавко». Та Михавку тільки 19 років, треба набратись досвіду. Розумію, що всі дивляться на Європу, але і в «Барсі» виходять пацани у 18 років, так само помиляються.


Тарас через це має пройти й тільки стати сильнішим. По грі він мені подобається, як він розвивається.


- Далі у «Динамо» важливе протистояння з «Шахтарем». Якого матчу очікуєте?


- Буде цікаво через цей крок Шовковського, давши відпочити основним виконавцям. Ми ж розуміємо, що в «Шахтаря» було більше часу на відновлення. Логістика, переїзди. Хлопці правильно кажуть, що зараз війна, і не до логістики, але ж цього не забереш, що в дорозі 20 годин чи більше.


- Який результат для «Динамо» буде позитивним, враховуючи лідерство в таблиці й відрив від «Шахтаря» в шість очок?

- Тут тренеру видніше. По таблиці нічия — ніби й непоганий результат. Але завжди всі хочуть виграти. Це дербі, принциповий суперник.


- Наскільки критичною для киян буде відсутність в матчі Ярмоленка та Піхальонка?


- Ярмоленко — це досвід, як би хто не говорив, що йому уже тяжко. Все одно він навіть своєю присутністю на полі додає команді впевненості. Сто відсотків.

Ну й Піхальонок гарно влився в команду. Тому це втрата також.


- Який рахунок прогнозуєте?


- 1:0 переможе «Динамо», - сказав Михалик.